Lyon-preses daagt Memphis uit na sterk optreden

Reacties

Voorzitter Jean-Michel Aulas van Olympique Lyon daagt Memphis Depay uit om het niveau dat hij woensdag haalde in het duel met Caen in de kwartfinale van het Franse bekertoernooi tot en met het einde van het seizoen vast te houden.

Lyon-preses daagt Memphis uit na sterk optreden

'We hebben de komende maanden een grote Memphis nodig', meldde Aulas in gesprek met Franse media na de 3-1 triomf van zijn ploeg. 'Vandaag was hij in elk geval op dreef.'

Zondag, na de 2-0 nederlaag bij AS Monaco, haalde Aulas via Twitter nog uit naar enkele sterspelers die ondermaats presteren. 'Sommige spelers spelen ver onder hun niveau. Zij die denken een grote transfer te maken na dit seizoen zitten er naast. We moeten minder praten en meer laten zien.' Namen noemde de preses niet.

Woensdag pakte Memphis in elk geval de handschoen op. De Oranje-international verzorgde de assist bij de 1-0 van Jason Denayer en nam zelf de 3-1 voor zijn rekening met een van richting veranderde vrije trap. Zijn laatste officiële doelpunt dateerde van halverwege november, zijn Panenka tegen Frankrijk in dienst van Oranje.

'Ik ben blij voor Memphis', vertelde trainer Bruno Genesio woensdagavond op de persconferentie. 'Hij was heel actief en ging voorop in de strijd. Niet alleen met zijn doelpunt was hij belangrijk. Hopelijk kunnen we het nu ook over een lange periode laten zien.'

Met die laatste uitspraak doelde Genesio op de toch wat wisselvallige resultaten van Lyon, dat de derde plaats bezet in de Ligue 1. De supporters van de meervoudige Franse kampioen waren woensdagavond enthousiast over de inbreng van Memphis, die in een poll werd gekozen tot Man van de Wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.