Steun en kritiek op missende Memphis: 'Minder praten en meer laten zien'

De verlossende treffer bleef zondag uit voor Memphis Depay. Bij Olympique Lyon groeit de kritiek op de Oranje-international, die inmiddels ruim 22 uur droog staat.

Zonder namen te noemen uitte Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas via Twitter zijn grote ongenoegen na de 2-0 nederlaag bij AS Monaco. 'Sommige spelers spelen ver onder hun niveau. Zij die denken een grote transfer te maken na dit seizoen zitten er naast. We moeten minder praten en meer laten zien.'

Memphis is ongetwijfeld een van de door Aulas bekritiseerde spelers. De aanvaller maakte er onlangs geen geheim van een stap te willen zetten, maar hij heeft die woorden de laatste weken niet kunnen waarmaken op het veld.

Memphis kreeg zondag in de 71ste minuut de uitgelezen kans een punt te zetten achter zijn aanhoudende periode van droogte. In plaats van een verlossing werd het meer misère. Zijn penalty werd gestopt door Danijel Subasic, waardoor de Oranje-international inmiddels ruim 22 uur wacht op een treffer in Franse dienst.

Trainer Bruno Genesio wilde na afloop niet speculeren over wat er was gebeurd als de strafschop wel was benut. 'We zullen nooit weten of het de wedstrijd had veranderd. We hadden mogelijk nog een punt eruit gesleept', zei de coach na de nederlaag bij AS Monaco.

Memphis, die afgelopen dinsdag tegen Barcelona in de Champions League weinig indruk maakte, was op de bank begonnen. De blessure van Martin Terrier maakte de weg nog voor rust vrij voor een invalbeurt. 'Zijn entree was interessant', zei Genesio, die zijn aanvaller allerminst laat vallen. 'Het is aan ons hem te steunen en te helpen. We hebben dat eerder gedaan met Nabil Fekir', aldus de trainer.

Memphis wil zich snel over de teleurstelling heen zetten. 'Ik zal er vannacht nog wel een paar keer aan denken', aldus de aanvaller op Twitter, 'maar daarna ga ik me weer richten op mijn werk aangezien er woensdag weer een wedstrijd wacht.' In de strijd om de Coupe de France is Caen dan de tegenstander.