Lyon-coach steunt bekritiseerde Memphis: 'Wat wij doen is slecht'

Reacties

Bruno Genesio vindt dat Memphis Depay ook zonder te scoren zijn waarde heeft voor Olymqique Lyon. De Franse trainer nam het dinsdag tijdens zijn persconferentie op voor de Oranje-international, die al sinds november niet meer scoorde voor zijn club.

Lyon-coach steunt bekritiseerde Memphis: 'Wat wij doen is slecht'

Franse media uitten de laatste weken met regelmaat kritiek op de optredens van Memphis, onder meer na het Champions League-duel met Barcelona. Genesio zei in aanloop naar de kwartfinale in het Franse bekertoernooi tegen Caen van woensdagavond echter het vertrouwen te houden in de 25-jarige aanvaller, die de laatste weken niet altijd meer in de basis begon.

'Wat wij doen is slecht. Wij beoordelen een aanvaller alleen op het aantal goals dat hij maakt', zei Genesio. 'Kijk bijvoorbeeld naar de wedstrijd tegen Monaco. Ik kijk dan ook naar wat Depay buiten goals maken om doet. Hij bracht technische vaardigheden, een goede chemie met de andere spelers en was altijd aanspeelbaar. Met Memphis erbij waren we sterker dan in de eerste helft.'

Memphis kreeg tegen Monaco een uitgelezen kans de doelpuntendroogte te beëindigen, maar miste een penalty. De teller bleef daardoor steken op zes doelpunten in alle competities, die hij allemaal tijdens de eerste seizoenshelft maakte. Daarnaast was hij ook nog eens belangrijk voor de club door acht goals voor te bereiden in de Ligue 1 en vier assists te geven in de Champions League.

Volgens Genesio moet Memphis dan ook geduld hebben, dan komen de goals vanzelf weer. 'Iedereen voelt mee met hem. Depay is zelf nog het meest droevig, want hij wil scoren. Je moet je hoofd koel houden en weer opnieuw beginnen. Je moet vertrouwen houden in jezelf, rustig blijven spelen en dan zal alles in korte tijd weer terug bij het oude zijn', besloot de Franse coach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.