Memphis doorbreekt lange droogte bij vervolg prijzenjacht Lyon

Olympique Lyon heeft zich mede dankzij Memphis Depay geplaatst voor de laatste vier van het toernooi om de Coupe de France.

Olympique Lyonnais
3 - 1
Caen
Caen

Deze jaargang is Memphis vaker aangever dan afmaker. Maar hij was een maand geleden voor het laatst bij een doelpunt betrokken. In het bekerduel met Caen doorbrak Memphis, die in een voor hem ouderwetse rol vanaf de linkerkant speelde, de droogte.

Memphis kreeg al in de vijfde minuut een goede kans, maar hij schoot naast. Toch was de 25-jarige aanvaller belangrijk bij de openingstreffer. Na een afgeslagen corner legde Memphis in minuut 27 de bal op het hoofd van Jason Denayer, die de 1-0 binnen kopte.

In de tweede helft deelde Lyon een volgende tik aan de nummer achttien van de Ligue 1 uit. Maxwell Cornet scoorde in de 53ste minuut op aangeven van Lucas Tousard. Kenny Tete, die vooral in aanvallend opzicht een goede wedstrijd speelde, en zijn collega-verdedigers moesten daarna de aansluitingstreffer van Casimir Ninga toestaan.

Maar Memphis maakte in de slotfase een einde aan de onzekerheid van Lyon door met een van richting veranderde vrije trap de 3-1 voor zijn rekening te nemen, zijn eerste doelpunt sinds 16 november in De Kuip voor Oranje tegen Frankrijk.

Lyon voegt zich door de zege bij Paris Saint-Germain en Stade Rennais, die eerder deze week al wonnen in de kwartfinale. AS Vitré, uitkomend op het vierde niveau, en Nantes strijden om het laatste ticket. Lyon werd deze eeuw zeven keer landskampioen, maar kampt inmiddels met een lange prijzendroogte. Het laatste succes dateert uit 2012, toen Lyon de Franse Super Cup greep.