Luuk de Jong moet rusten na oplopen ribblessure

Reacties

Luuk de Jong heeft kneuzingen aan zijn ribben en in zijn hart- en longstreek overgehouden aan het duel tussen PSV en Feyenoord van afgelopen zondag (1-0). De spits houdt deze week rust en mist sowieso de bekerwedstrijd tegen SDC Putten van aanstaande donderdag.

Luuk de Jong moet rusten na oplopen ribblessure

'Luuk schrok zelf ook', verklaart technisch directeur Marcel Brands via de clubkanalen. 'Hij kreeg even geen lucht en men vond het veiliger om hem ter controle een nacht in het ziekenhuis te houden. Dit is een blessure die je niet vaak ziet, dus ik weet niet precies hoelang we Luuk kwijt zijn. Ik denk dat we hem deze week zeker nog niet zien.'

De Jong mocht starten in de topper omdat Hirving Lozano geschorst is. Het was zijn eerste basisplek van dit seizoen, nadat hij in augustus bijna overstapte naar het Franse Girondins Bordeaux. Jürgen Locadia was op links de vervanger van de Mexicaan, waardoor er in de punt van de aanval een plekje vrijkwam voor De Jong.

Na al ruim een kwartier zat zijn wedstrijd er echter op. Na de botsing met Berghuis ging hij van het veld. De PSV-spits moest zich in het ziekenhuis laten onderzoeken. Sam Lammers was de vervanger van De Jong. Op het moment dat De Jong het veld verliet stond PSV al voor met 1-0 door een vroege goal van Gastón Pereiro. Dat betekende direct de eindstand.

Zoet: 'Lekker revanche voor mezelf en voor PSV'
'Eerste helft geweldig, tweede helft moet zorgen baren voor PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.