Luton Town bevestigt: Chong terug in Premier League

Reacties

Tahith Chong is komend seizoen speler van Luton Town. De promovendus neemt de middenvelder over van Birmingham City.

Luton Town bevestigt: Chong terug in Premier League
© Pro Shots

Luton Town bevestigt de komst van de Nederlander op de officiële kanalen. De 23-jarige Chong leverde het afgelopen seizoen vier doelpunten en vijf assists in 38 Championship-wedstrijden bij Birmingham City. In zijn loopbaan kwam Chong tot dusverre vijf Premier League-wedstrijden in actie. In het shirt van Manchester United kwam de voormalig jeugdinternational in de 71 minuten die hem gegeven werden niet tot een doelpunt of een assist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik kijk ernaar uit om de fans te ontmoeten en hun vertrouwen te winnen', zegt Chong in zijn eerste interview als speler van Luton. 'In de paar uur dat ik hier ben, krijg ik al het gevoel dat het echt een familieclub is. Ik denk dat dat belangrijk is, want elke club krijgt te maken met tegenslagen - het zal niet altijd goed gaan - maar als je een familieclub bent, kom je er samen doorheen en is het makkelijker als familie.'

Chong genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en stapte in 2016 over naar Old Trafford. Bij The Mancunians bleef een doorbraak uit, waarna hij verhuurd werd aan Werder Bremen en Club Brugge. Birmingham City legde de Nederlander vorig jaar tot de zomer van 2026 vast. Naar verluidt maakt Luton 4,5 miljoen euro over voor de diensten van de linkspoot.

Met dat bedrag zou Chong gelijk de duurste aankoop in de historie van The Hatters zijn. Het oude record stond op naam van Carlton Morris. De spits werd vorige zomer voor twee miljoen euro overgenomen van FC Barnsley.

Luton Town begint het Premier League-avontuur met een uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Het eerste duel op het hoogste niveau van Engeland op Kenilworth Road is tegen het Burnley van Wout Weghorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.