Luton Town schrijft geschiedenis met contractverlenging Mpanzu

Reacties

Pelly-Ruddock Mpanzu krijgt door een contractverlenging bij Luton Town de kans om de geschiedenisboeken in te gaan. Als hij aankomend seizoen speelminuten krijgt bij de nieuwkomer in de Premier League, wordt hij de eerste speler ooit die met dezelfde club in de vijf hoogste Engelse competities heeft gespeeld.

Luton Town schrijft geschiedenis met contractverlenging Mpanzu
© Pro Shots

Mpanzu (29) tekende in januari 2014 zijn eerste contract bij Luton Town, dat toen nog op het vijfde niveau van Engeland speelde, de National League. In zijn eerste jaar wist de middenvelder direct promotie naar de Football League af te dwingen.

In de jaren die volgden bleef Mpanzu een vaste kracht in het elftal van Luton Town en promoveerde hij nog drie keer. Afgelopen jaar kwam de Congolees tot dertig wedstrijden in het Championship. In de allesbeslissende play-off op Wembley tegen Coventry City speelde hij 98 minuten mee.

Luton Town zet zijn weg naar de top voort met Mpanzu, maakte de club maandagmiddag met veel bombarie bekend op sociale media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hart van de kleedkamer
Manager Rob Edwards roemt de Congolees om zijn leiderschap. ‘Pelly is een speciale. Dat weet iedereen hier. Hij is een leider en neemt altijd zijn verantwoordelijkheid. Hij is het hart van onze kleedklamer. A brilliant lad.'

'Hem een nieuw contract aanbieden was het enige juiste dat we konden doen. Hij heeft hier zo hard voor gewerkt en we zijn ervan overtuigd dat hij zich ook aan het niveau in de Premier League zal aanpassen', aldus de manager. 

Spelersprofiel

P. Mpanzu


Geboortedatum:
22 maart 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Hendon
Nationaliteit
Congo DR
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
63 kg
Huidige club:
Luton Town
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Luton Town
Meer over Luton Town
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.