Lulic beslist Romeinse Coppa-finale in voordeel Lazio

De 1-0 winst in de finale leverde Lazio meer dan de Coppa Italia op. Naast Europese kwalificatie werd ook aartsrivaal AS Roma een gevoelige klap toegebracht.

Het duurde tot diep in de tweede helft voordat de Romeinse eindstrijd echt ontbrandde. Spanning leek de overheersende factor van de finale om de Coppa Italia, waarin weinig echt grote kansen werden gecreëerd.

Lazio-spits Miroslav Klose zag in de 35ste minuut zijn poging gepareerd worden door Bogdan Lobont, die als vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg het doel van Roma verdedigde. Aan de andere kant verdween een kopbal van Mattia Destro net over.

In de 71ste minuut was het uiteindelijk raak. Lobont kon nog een handje tegen de bal krijgen na een voorzet van Antonio Candreva, maar het had averechts effect. Juist door toedoen van de Roemeense doelman was het voor Senad Lulic een koud kunstje de score van dichtbij te openen.

AS Roma probeerde het dreigende leed te voorkomen, maar verder dan een gevaarlijk vrije trap van Francesco Totti kwam het niet. De aanvoerder zag zijn poging kort na de 1-0 van Lazio onorthodox worden gered door keeper Federico Marchetti.

Door de nederlaag sloot Aurelio Andreazzoli zijn tijdelijke dienstverband bij AS Roma af zonder prijs. De trainer nam het in februari over Zdenek Zeman, maar kon niet voorkomen dat AS Roma met lege handen achter blijft. Door de zesde plaats op de eindrangschikking blijven de Giallorossi verstoken van Europees voetbal. Lazio gaat als bekerwinnaar Europa in.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.