Lukaku: 'Ik ben de beste Belgische spits ooit, met grote voorsprong'

Reacties

Romelu Lukaku maakt al negen jaar deel uit van de Belgische nationale ploeg. De spits nam anderhalf jaar geleden al bezit van de eerste plaats op de eeuwige topscorerslijst bij de Rode Duivels, maar zal desondanks na Euro 2020 stoppen als international. Lukaku heeft namelijk een haat-liefdeverhouding met België.

Lukaku: 'Ik ben de beste Belgische spits ooit, met grote voorsprong'

In een interview met Otro legt Lukaku uit hoe dat zo is gekomen. In 2016 won België de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland met 8-1. Lukaku scoorde in de laatste fase van de wedstrijd twee keer, maar toch klonk er boegeroep vanaf de tribune. Dat hakte er flink in bij de spits.

'Op dat moment wist ik het: de nationale ploeg en ik, het zal alleen een haat-liefdeverhouding blijven', aldus Lukaku. 'De wedstrijd gaf me echt een walgelijk gevoel. Sindsdien speel ik elke keer met woede in plaats van trots voor de Rode Duivels.'

'Ik heb toen tegen mijn moeder gezegd dat ze nooit meer moest komen kijken, mijn vader doet dat evenmin. Daarom zwaai ik bij elke goal naar de camera. Ik weet dat ze thuis aan het kijken is', zegt de 25-jarige aanvaller. Hij geeft aan dat er ook voor dat bewuste moment al een kink in de kabel was gekomen.

In de eerste dagen van zijn interlandcarrière werd volgens Lukaku namelijk al getwijfeld aan zijn capaciteiten, zegt hij, zonder namen te noemen. 'De mensen vonden dat ik niet goed was, ze dachten dat ik niet meer dan 25 keer zou scoren. Ik was toen amper negentien', blikt de aanvaller terug.

Aan het einde van het interview wendt Lukaku zich tot de camera en spreekt hij zijn toehoorders aan op hun kritiek. 'Ik ben de nummer één op de lijst van doelpuntenmakers bij de Rode Duivels: 34 goals in mijn laatste 33 wedstrijden. Wat ga je nu zeggen? Ik ben de beste Belgische spits ooit. Met grote voorsprong', aldus Lukaku.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.