Lukaku verrast met plan voor vroegtijdig afscheid als Rode Duivel

Romelu Lukaku is van plan om over twee jaar, na het EK van 2020, te stoppen als international. De topscorer aller tijden van België is dan pas 27 jaar oud.

Lukaku verrast met plan voor vroegtijdig afscheid als Rode Duivel

Door zijn leeftijd kan Lukaku nog wel wat eindtoernooien mee, maar verrassend genoeg zit het WK van 2022 in Qatar al niet meer in zijn gedachten. 'Ik denk dat ik er na het EK van over twee jaar mee stop', zegt de spits in gesprek met Business Insider. 'Ik ben nu 25 jaar oud, nog niet eens helemaal aan mijn top. Ik heb daarom ook te maken met de nodige concurrentie, spelers die mijn plek in het team willen innemen. Die plek wil ik nog niet opgeven. Over twee jaar, dan mogen ze mijn plek hebben.'

Lukaku maakte op 3 maart 2010 zijn debuut in de Belgische nationale ploeg en deed aan de twee laatste WK's mee. Op het afgelopen toernooi eindigde België als derde. De halve finale moet volgens Lukaku de nieuwe standaard worden voor de Rode Duivels: 'Bij ieder groot toernooi moeten we in ieder geval voor de laatste vier gaan. En vanaf daar zie je dan wel verder. Natuurlijk wil je kampioen worden, maar je moet voor niets minder dan de halve finales gaan', aldus Lukaku.

De spits zelf wil nog één keer voor in ieder geval een plaats bij de laatste vier gaan met zijn land, op het EK van 2020. Een derde WK ziet de man van veertig interlanddoelpunten niet zitten. Bekend is dat Lukaku een moeizame relatie onderhoudt met de Belgische fans. Mogelijk speelt dat mee in zijn plan om vroegtijdig te stoppen bij het nationale elftal.

In aanloop naar het WK, nadat Lukaku een publiekswissel had gekregen in de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië, sprak de spits zich nog uit over zijn verstandhouding met de supporters. 'Na negen jaar een eerste applaus. Is alles dan vergeten en vergeven tussen mij en het publiek? Wat mij betreft niet. Eén applaus in negen jaar, dan is het niet vergeten en vergeven. Wel bij een wereldtitel? Ach, we zien wel. Ik probeer gewoon zo veel mogelijk te genieten', zei Lukaku toen (zie bericht onder).

Bekijk hier al onze video's