Lukaku redt België in aanloop naar Oranje-clash

Reacties

België is in de Nations League ontsnapt aan verrassend puntenverlies in eigen huis. Een paar dagen voor de oefeninterland met Nederland (dinsdag, 20.45 uur) werd Zwitserland in Brussel met moeite aan de kant gezet. Romelu Lukaku was weer eens de grote held en bezorgde zijn land de koppositie in de poule.

Lukaku redt België in aanloop naar Oranje-clash
België
België
2 - 1
Zwitserland
Zwitserland

België was de Nations League begonnen met een 0-3 zege bij IJsland, een land waarvan de Zwitsers een paar dagen daarvoor zelfs al met 6-0 hadden gewonnen. Maar hoewel de nationale ploeg vrijdag in Brussel dus zijn tweede groepsduel speelde, ging het in België de laatste dagen uiteraard alleen maar over het omvangrijke schandaal dat de voetbalwereld bij onze zuiderburen in zijn greep heeft.

De mede-koploper van de FIFA-ranking had geen simpele avond. Namens de bezoekers testte Xherdan Shaqiri al in de eerste minuut de alertheid van Thibaut Courtois, de Liverpool-aanvaller had later de pech dat Toby Alderweireld zijn schot blokte. Aan de andere kant ging een kopbal van Yannick Carrasco net naast, waarna de flankspeler een hard schot gered zag worden door keeper Yann Sommer. Overtuigend was het allemaal niet van de thuisploeg.

Na rust kwam het alsnog goed, maar gemakkelijk ging dat niet. Na inleidend werk van Eden Hazard en Dries Mertens kwam de bal via Thomas Meunier tot bij Lukaku, hij schoot met links raak voor 1-0. De Belgen lieten zich in het laatste kwartier echter nog bijna verrassen. Een indraaiende vrije trap van Shaqiri werd met het hoofd teruggelegd door Nico Elvedi, waarna de vlak daarvoor ingevallen Mario Gavranovic simpel de 1-1 kon binnenschieten.

Omdat Vincent Kompany tien minuten voor tijd een gouden kopkans naast werkte en Lukaku vlak daarna een open mogelijkheid verprutste, leek het bij 1-1 te blijven. Dat was echter buiten goudhaantje Lukaku gerekend. Na een bijzonder fraaie één-twee met Mertens schoof de topscorer aller tijden van De Rode Duivels (hij staat nu op 45 goals) de winnende 2-1 binnen.

België is nu dus alleen koploper in Groep A2, waardoor het met een goed gevoel toeleeft naar het oefenduel met Oranje. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt zaterdag eerst in Amsterdam tegen Duitsland voor de Nations League, dinsdag wacht vervolgens een vriendschappelijk tripje naar Brussel.

UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zwitserland
4
3
0
1
14-5
+9
9
2
België
4
3
0
1
9-6
+3
9
3
IJsland
4
0
0
4
1-13
-12
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.