Luis Enrique helpt Fati door hem niet op te roepen

Reacties

Ansu Fati is door bondscoach Luis Enrique niet opgeroepen voor de komende interlandperiode, maar de jonge aanvaller bracht hem erg aan het twijfelen.

Luis Enrique helpt Fati door hem niet op te roepen
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 2
Spanje
Spanje

'Ik wilde hem echt graag oproepen', stelde Enrique op de persconferentie na de bekendmaking van zijn selectie. 'Maar we moeten zijn situatie in de juiste context plaatsen. Het is het beste voor hem dat hij de komende periode niet bij ons is, maar bij de club om weer fitter te worden.'

Enrique doelt op de slepende blessure waar de achttienjarige Fati mee kampte. De jonge buitenspeler krijgt meer en meer speelminuten van trainer Ronald Koeman, maar speelde nog geen volledige helft in het huidige seizoen. 'Hij moet terugkeren op zijn niveau en dan weet ik zeker dat hij ons in de nabije toekomst weer kan helpen.'

Fati kwam als een komeet het eerste elftal van Barcelona binnen, maar raakte daarna geblesseerd aan zijn knie. In die periode werd ook razendsnel geregeld dat Fati de Spaanse nationaliteit kreeg, waardoor hij kon debuteren voor La Roja. Hij speelde mee in vier Nations League-duels, waarin hij eenmaal scoorde. In de komende periode probeert Spanje de Nations League te winnen, Italië is de tegenstander in de halve finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.