Speeltijd onder Koeman levert Barça-parel eerste oproep voor Spanje op

Reacties

De personele en financiële problemen leveren Barcelona veel zorgen op, maar bondscoach Luis Enrique van Spanje zorgt ervoor dat er toch ook een positieve kant aan zit. Hij roept de zeventienjarige Gavi voor het eerst op.

Speeltijd onder Koeman levert Barça-parel eerste oproep voor Spanje op
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 2
Spanje
Spanje

De jeugdspeler van Barça krijgt onder trainer Ronald Koeman noodgedwongen aardig wat speeltijd in de beginfase van het seizoen, hij maakte minuten in vier competitiewedstrijden en deed mee tegen Bayern München en Benfica in de Champions League.

Daarin maakte Gavi dus blijkbaar indruk op bondscoach Enrique, die de middenvelder nu al bij de hoofdmacht haalt. Opmerkelijk, want Gavi speelde hiervoor nog geen enkele minuut bij Jong Spanje. 'Als je Gavi op dit niveau ziet, is het verrassend hoe hij presteert. Ik ken hem al langer, ik heb geen enkele twijfel over zijn prestaties in de toekomst. Hij heeft die Barça-stijl, erg interessant', lichtte Enrique de uitverkiezing van Gavi uit.

Het is niet zo dat La Roja enkele onbelangrijke oefenduels speelt in de komende interlandperiode, kersvers Europees kampioen Italië is de tegenstander in de halve finale van de Nations League.

Spanje kan in die competitie de eerste prijs winnen sinds het gewonnen EK in 2012. In de selectie valt ook de naam van Yéremi Pino op, de achttienjarige aanvaller van Villarreal kan eveneens debuteren voor Spanje. Hij wordt opgeroepen omdat bondscoach Enrique geen beroep kan doen op spelers als Álvaro Morata, Gerard Moreno en Dani Olmo.

De gehele selectie van Spanje

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.