'Luidruchtige Barça-assistent moet gedrag aanpassen na Clásico-instructies'

Reacties

De Barcelona-spelers ergeren zich naar verluidt kapot aan Eder Sarabia, de 39-jarige assistent van hoofdtrainer Quique Setién.

'Luidruchtige Barça-assistent moet gedrag aanpassen na Clásico-instructies'
© Pro Shots

Tijdens de Clásico van afgelopen zondag (2-0 zege Real Madrid) was Sarabia veelvuldig langs de lijn te zien, waar hij de spelers op fanatieke wijze instrueerde. Gedrag dat hij eerder al vertoonde bij Las Palmas en Real Betis (eveneens als steun en toeverlaat van Setién), maar niet per se in goede aarde valt bij de Barcelona-sterren, zo melden Spaanse media.

Uit beelden - zie onderstaande tweet - is te zien dat Sarabia zich regelmatig persoonlijk richtte tot de spelers. Zo schreeuwde hij op een bepaald moment richting Lionel Messi. In de dug-out uitte Setiéns assistent regelmatig zijn frustratie, bijvoorbeeld na een mislukte actie van Antoine Griezmann. Verder liet hij aan een ander staflid weten dat een bepaalde speler 'helemaal niets doet van wat hij zou moeten doen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens verschillende Spaanse kranten heeft Setién zijn rechterhand de opdracht gegeven om zijn gedrag aan te passen en zijn aanwijzingen op iets kalmere wijze over te brengen.

Sarabia is de zoon van Manuel Sarabia, een van de doelpuntenmakers van Spanje tijdens de fameuze 12-1 zege op Malta in 1983. Hierdoor liep Oranje het EK 1984 mis. Sarabia junior zelf bleef steken in het amateurvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.