Vinícius verbetert record Messi: 'Hij verdient dit'

Reacties

Vinícius Júnior kreeg veel lof toegezwaaid van Real Madrid-trainer Zinedine Zidane na de Clásico. De negentienjarige aanvaller brak de clash tegen Barcelona in de tweede helft open.

Vinícius verbetert record Messi: 'Hij verdient dit'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Barcelona
Barcelona

'Hij verdient het om zo'n belangrijke treffer te maken tegen zo'n grote tegenstander', vertelde Zidane na de 2-0 zege aan Marca. De negentienjarige Braziliaan leek vorig seizoen definitief door te breken, maar door blessures en gebrek aan vorm groeide hij deze jaargang nog niet uit tot een onomstreden basiskracht.

'Vinícius was niet alleen aan de bal goed, maar verrichtte ook zijn defensieve arbeid. Dat wil ik graag uitlichten, want daar begint alles mee.' De Braziliaan kroonde zich met zijn 19 jaar en 233 dagen tot jongste doelpuntenmaker deze eeuw in een Clásico, een record dat hij afpakte van Lionel Messi (19 jaar en 259 dagen bij zijn hattrick in maart 2007).

Zidane was vooral blij dat zijn team zich herpakte na een moeizame eerste helft. 'Na rust speelden we heel, heel sterk. Ik ben ook heel blij dat we de 'nul' hebben gehouden. Thibaut Courtois keepte fenomenaal.' Mariano Díaz, die zelden in actie komt, maakte de tweede goal. 'Iedereen is blij voor hem, omdat hij weinig speelt. Het is echt niet gemakkelijk geweest voor hem.'

Setién
Barcelona-trainer Quique Setién zag dat zijn team na rust bezweek onder de druk van Real Madrid. 'In de eerste helft speelden we nog goed, maar daarna niet meer. Zij zetten hoog druk en wij konden daar niet onderuit voetballen. We wilden snel combineren, maar Real voorkwam dat. Dit is een teleurstellend resultaat, maar het is niet het einde van de titelstrijd. Er is nog een lange weg te gaan.'

'Vorig jaar ging elke bal wel naar Frenkie de Jong in dit stadion'
LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.