Löw: 'Brazilië wordt gesteund door 200 miljoen fans'

Reacties

Joachim Löw wil een dag voor de halve finale tegen gastland Brazilië niet veel kwijt over zijn strijdplan. De bondscoach van Duitsland liet zijn selectie het grootste deel achter gesloten deuren trainen en vreest vooral het thuisvoordeel van De Goddelijke Kanaries.

Löw: 'Brazilië wordt gesteund door 200 miljoen fans'

'Brazilië speelt in eigen land en wordt gesteund door tweehonderd miljoen fans. Maar we zijn ervan overtuigd dat we kunnen winnen. Onze kansen zijn in ieder geval niet kleiner', laat de Duitser weten. 'De vorm van de dag is bepalend. En natuurlijk is ook de factor geluk van belang.'

Over het doel van dit toernooi is de keuzeheer van Die Mannschaft duidelijk. 'We willen hoe dan ook in het Maracanã-stadion voetballen, op de finaledag 13 juli welteverstaan', aldus Löw. In Belo Horizonte werkte Duitsland zijn laatste training af in aanloop naar de kraker van dinsdag met Brazilië. Een loodzware opdracht.

'De Brazilianen hebben enorm veel kwaliteiten, maar wij willen de regie in handen nemen. Wij moeten ervoor zorgen dat we compact verdedigen tegen de aanvallers die individueel allemaal zeer goed zijn', legt Löw uit. 'Wij moeten zelf in de aanval zijn. Als we daarin slagen gaat Brazilië het lastig krijgen.'

In Estádio Mineirao moet Brazilië het stellen zonder de geschorste aanvoerder Thiago Silva én uitblinker Neymar. Laatstgenoemde komt vanwege een gebroken rugwervel sowieso niet meer in actie tijdens dit WK.

'Ik geloof niet dat het een voordeel is dat Silva en Neymar niet van de partij zijn. Beide spelers zijn belangrijk voor hun team, maar het zal ook andere krachten losmaken bij Brazilië nu zij niet kunnen meedoen', vreest Löw, die zelf op Shkodran Mustafi na over een fitte selectie beschikt.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.