David Luiz trots op aanvoerdersrol: 'Ben er klaar voor'

Reacties

Doordat Thiago Silva wegens een schorsing definitief ontbreekt bij Brazilië tegen Duitsland, neemt vice-captain David Luiz dinsdag de aanvoerdersband van hem over. De verdediger kijkt uit naar het vervullen van die rol.

David Luiz trots op aanvoerdersrol: 'Ben er klaar voor'

'Ik ben er klaar voor', aldus Luiz, die volgend seizoen met Silva het verdedigingscentrum van Paris Saint-Germain gaat vormen. 'Ik ben al een tijdje vice-aanvoerder. Dit is geen moeilijke selectie om te leiden. Niemand van onze spelers loopt naast zijn schoenen, dus dat zal allemaal wel goed gaan.'

Luiz wordt volledig gesteund door aanvaller Hulk. 'David is een bijzonder persoon. Hij is bijzonder zorgzaam en oplettend, tegenover wie dan ook. Zulke mensen kom je niet elke dag tegen', aldus de frontman van Zenit Sint-Petersburg.

'Hij vormt met Thiago Silva het beste verdedigingscentrum ter wereld. Dat kan de hele wereld zien, maar als ploeggenoten zien we ook zijn karakter en David is een geweldig persoon', vervolgt de bonkige aanvaller.

De Braziliaanse voetbalbond CBF en Silva gingen in beroep tegen de schorsing, maar de FIFA wees het protest maandag af. Behalve de centrumverdediger moet Brazilië het tegen Duitsland ook zonder Neymar stellen, die met een rugblessure kampt. Dante is de logische vervanger van Silva, maar de stand-in van Neymar is onzeker. Het meest logische zou een keuze voor Willian of Bernard zijn, maar bondscoach Luiz Felipe Scolari kan ook voor de wat meer controlerende Hernanes kiezen.      

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.