Lothar Matthäus vernietigend voor Duitse ploeg na oefennederlaag

Duitsland verloor dinsdag van België, en vooral in het eerste halfuur kreeg de ploeg van Hansi Flick alle hoeken van het stadion in Keulen te zien. De uiteindelijke uitslag, 2-3, was nog een bescheiden weergave van een groot krachtsverschil.

Duitsland
Duitsland
2 - 3
België
België

Oefenpotje of niet, Lothar Matthäus ging er na afloop hard in. Op RTL, de zender die de wedstrijd tot in de Duitse huiskamers bracht, had het Duitse voetbalicoon keiharde woorden. 'We moeten het eerst eens over die eerste 35 minuten hebben. Wat Duitsland daar liet zien, is het slechtste dat ik tot nu toe in mijn lange loopbaan heb gezien. Ze kwamen niet in de duels, hebben de Belgen laten spelen. De 0-2 achterstand was terecht', sprak Matthäus.

'Twee klassen verschil', oordeelde de analist in de rust, om na afloop een stuk beter gemutst te zijn. 'We zijn wakker geworden toen Emre Can erin kwam. Toen had Joshua Kimmich meer vrijheid om vooruit te denken. De jongens hebben me daarin overtuigd, wat ze dat laatste uur hebben laten zien is een compliment waard.'

Kimmich, die in de huidige Duitse ploeg de aanvoerdersrol vervult zoals Matthäus zelf ook ooit deed, sprak soortgelijke woorden als de analist. 'De eerste dertig minuten waren echt weg, het eerste kwartier stonden we helemaal niet op het veld. Het had na twintig minuten ook 0-4 kunnen staan. Die fouten moeten eruit, dit was niks. Dat is klaarhelder.'

Met deze nederlaag zit de oefenweek van Duitsland erop. Ze zullen nog wel meer wedstrijden zonder inzet gaan spelen, want als gastland van Euro 2024 hoeven ze zich niet te plaatsen. Flick greep de afgelopen twee wedstrijden aan om nieuwe spelers uit te proberen.