Lof vanuit Sociedad voor Barça: 'Dit is hoe ze moeten spelen'

Reacties

Imanol Alguacil is onder de indruk van de overtuiging en intensiteit waarmee Barcelona zondagavond speelde tegen zijn Real Sociedad. De Baskische coach deelde na de 4-2 nederlaag in Camp Nou zondagavond complimenten uit aan de ploeg van trainer Ronald Koeman.

Lof vanuit Sociedad voor Barça: 'Dit is hoe ze moeten spelen'
© Pro Shots

Alguacil was teleurgesteld over het feit dat zijn Sociedad niet zo dapper speelde als hij gehoopt had. Er werd niet massaal genoeg naar voren gedrukt om het Barça echt heel moeilijk te maken, concludeerde de trainer na afloop. 'Op dit niveau wordt het erg lastig als je niet met tien man naar voren drukt. Zo verloor Juventus hier ook met 3-0', zei hij tijdens zijn persconferentie, doelend op de laatste oefenwedstrijd van Barça.

Hoe heeft Alguacil het beleefd om tegen het Barcelona zonder Lionel Messi te spelen? 'Zoals ik al eerder zei: met of zonder Messi, ze zijn heel erg goed. Als het ze dan ook nog lukt om als een groep druk te zetten, met tien man, dan gaan weinig teams hier winnen. Dit is hoe ze moeten spelen. Als ze blijven doen wat ze vandaag hebben gedaan, ook defensief, dan komen ze erg dicht bij het winnen van La Liga.'

De Sociedad-coach ging verder met het uitdelen van complimenten: 'Ze waren absoluut de bovenliggende partij als het gaat om agressiviteit. En als Barça op dat vlak de bovenliggende partij is, dan kunnen ze grote prestaties neerzetten met de kwaliteiten die ze hebben. Memphis, Braithwaite, Griezmann, Pedri, Busquets, De Jong… Ze zijn gewoon erg goed. En vandaag hebben ze ook nog eens druk gezet met tien man zoals ik dat nog niet vaak gezien heb.'

Barcelona moet de eerste zege van het seizoen zaterdagavond een vervolg zien te geven tegen de volgende Baskische opponent. De uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao begint om 22.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.