Lof ondanks Clásico-verlies: 'Barça is weer Barça'

Reacties

De Spaanse media zijn onder de indruk van het spel van Barcelona in het duel met Real Madrid in de halve finale van de strijd om de Super Cup. De Catalanen dwongen De Koninklijke woensdag tot het uiterste, maar gingen met 3-2 ten onder.

Lof ondanks Clásico-verlies: 'Barça is weer Barça'
© Pro Shots

'Barcelona vertoonde tekenen van herstel. Ze kunnen echt meedoen', schrijft Sport. 'In de tweede helft én in de verlenging speelde het beter dan Real Madrid, waarbij het trouw bleef aan zijn stijl. Deze wedstrijd werd misschien niet gewonnen, maar in mentaal opzicht is er wel een zege geboekt. Barça is weer Barça.'

Volgens El Mundo Deportivo komt 'Barcelona heel goed uit de strijd'. 'Het was een wedstrijd die eigenlijk had moeten uitdraaien op een strafschoppenserie, omdat er van een bovenliggende partij geen sprake was.' In een analyse wordt geconcludeerd dat dit misschien wel het duel van de hoop is voor de in La Liga nog altijd wisselvallig spelende Catalanen.

Diario AS ziet de Catalanen eveneens groeien. 'De stand in La Liga liegt niet, maar hij overdrijft wel', wordt verwezen naar de gapende kloof van zeventien punten tussen de rivalen. 'In Saudi-Arabië was er sprake van een verschil van millimeters. Barcelona was met de jonkies binnen de lijnen beter dan met de veteranen. Xavi heeft het verhaal al gewonnen, nu de duels nog.'

Marca constateert ook dat Barcelona beetje bij beetje beter wordt. Wel wordt gewezen op een groot manco: het gebrek aan effectiviteit. 'Twintig schoten en dan twee goals is wat karig. Het gebeurt ook elke wedstrijd opnieuw. Het is dus heel duidelijk waar dit team moet verbeteren.' La Vanguardia stelt dat Barcelona met opgeheven hoofd Saudi-Arabië kan verlaten, met de 'waardigheid' intact.

De Nederlanders die in actie kwamen, worden wisselend beoordeeld:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.