Goednieuwsshow bij Barça: updates over Fati, Frenkie en Ferran

Reacties

Voor Ansu Fati staan alle lichten op groen om woensdagavond zijn rentree te maken tegen Real Madrid. Ook Frenkie de Jong is weer volledig fit, zo is bevestigd door Barcelona.

Goednieuwsshow bij Barça: updates over Fati, Frenkie en Ferran
© Pro Shots

De ziekenboeg bij de Catalanen stroomt leeg. Dinsdagavond werd duidelijk dat Fati, De Jong en Ronald Araujo weer volledig mee hebben kunnen trainen nu ze hersteld zijn van blessures. Met name bij Fati zal de opluchting groot zijn. Het negentienjarige supertalent kwam door fysieke problemen dit seizoen nog maar tot acht optredens. Hij maakte eind september zijn rentree na een kruisbandblessure, kreeg even later weer te maken met knieproblemen en stond sinds begin november weer langs de kant met een dijbeenkwetsuur.

Door het positieve nieuws kan Xavi snel zijn ideale voorhoede gaan samenstellen. Het is nog de vraag wat de rol van Memphis Depay gaat zijn. Volgens AS is de kans groot dat de Oranje-international tegen Real Madrid op de bank zit en heeft dat niets te maken met het feit dat hij pas net weer fit is.

Ferran Torres kan tegen De Koninklijke zijn debuut maken voor Barcelona. De van Manchester City overgenomen aanvaller is hersteld van een coronabesmetting. Voor de 21-jarige aanvaller volgde dinsdag meer goed nieuws: La Liga bevestigde officieel dat het inschrijven van Ferran Torres voor de Spaanse competitie nu echt een feit is. Door een creatieve oplossing met het contract van Samuel Umtiti werd door Barcelona ruimte gemaakt in het salarishuis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Granada (1-1) van afgelopen zaterdag zijn Ferran Torres, Fati, Pedri, Araujo en De Jong de extra opties. Laatstgenoemde is hersteld van een spierblessure, die hem één wedstrijd aan de kant hield. Het duel tussen Barça en Real begint woensdagavond om 20.00 uur in Saudi-Arabië.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.