Locadia maakt wens duidelijk: 'Ik hoop dat de clubs eruit komen'

Reacties

Als het aan Jürgen Locadia ligt, blijft hij langer in de Major League Soccer. De vraag is echter of FC Cincinnati het zich kan veroorloven de optie tot koop op de 26-jarige aanvaller te lichten.

Locadia maakt wens duidelijk: 'Ik hoop dat de clubs eruit komen'
© Pro Shots

Locadia kwam begin februari op huurbasis over van Brighton & Hove Albion, maar kwam door de coronacrisis sindsdien nog maar twee keer in actie voor Cincinnati. Zo scoorde de voormalig aanvaller van PSV begin maart bij zijn debuut tegen New York Red Bulls. Het smaakt naar meer. 'Mijn eerste ervaringen in de MLS waren geweldig', vertelde Locadia op de officiële website van de MLS. 'Het is mijn droom om hier te blijven, het is mijn doel.'

De vraag is of dat nog steeds een realistisch doel is. Volgens de voor de coronacrisis gemaakte afspraken kan Cincinnati een optie tot koop lichten, als het Locadia definitief wil inlijven. Maar het bedrag dat circuleert, zo'n 10 miljoen pond, zou hem een van de duurste aankopen ooit maken in de MLS. Directeur Gerard Nijkamp sprak daarom al de hoop uit dat hij de aanvaller nog wat vaker aan het werk kan zien, alvorens de knoop door te hakken.

Locadia stelt dat Brighton al op de hoogte is van zijn wens om in Amerika te blijven, maar erkent dat de coronacrisis mogelijk een ander licht werpt op zijn situatie. 'Het is nu aan de clubs. Ze weten dat ik hier wil blijven. Maar het inkomen van alle clubs is gedaald, dus het is nu moeilijker om spelers te kopen of zelfs te huren.' En dus zou hij het snappen als Cincinnati door de omstandigheden besluit om de optie tot koop niet te lichten. 'Want het is nu crisis.'

De hoop opgeven doet hij niet. 'Ze hebben er alles aan gedaan om me naar Cincinnati te halen', weet Locadia. 'Ik denk dat ik een glimp van mijn kwaliteiten heb laten zijn in de eerste twee wedstrijden. Ik hoop dat ze er blij mee zijn. En ik hoop dat ze een manier vinden om eruit te komen met Brighton.' Bij The Seagulls loopt zijn contract nog door tot medio 2022. Cincinatti heeft tot 5 juli om een besluit te nemen over zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cincinnati
Meer over Cincinnati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.