Liverpool trekt absurde reeks door en begint met gerust hart aan 'winterstop'

Reacties

Liverpool heeft zijn angstaanjagende puntentotaal zaterdagmiddag verder opgevoerd door Southampton opzij te zetten. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum stonden in de basis bij de ongenaakbare koploper.

Liverpool trekt absurde reeks door en begint met gerust hart aan 'winterstop'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
4 - 0
Southampton
Southampton

Voor Liverpool kan het aftellen richting het eerste landskampioenschap sinds 1989/90 nu echt beginnen. Na de zege van zaterdag volstaan in alle scenario's zeven zeges uit de laatste dertien wedstrijden om de concurrentie voor te blijven.

Aanvankelijk had de ploeg van Jürgen Klopp zijn handen vol aan Southampton, dat in het openingskwartier vroeg druk zette en Liverpool daarmee geregeld in de problemen bracht. The Saints kregen ook aardig wat mogelijkheden, maar onder anderen Shane Long en Danny Ings misten de scherpte bij het afronden. Aan de andere kant zorgde Van Dijk met een fraai hakballetje voor dreiging. Het was echter veelzeggend voor het spelbeeld dat Alisson in het eerste bedrijf de uitblinker bij Liverpool was.

Na de onderbreking schakelde de koploper enkele tandjes bij en opende het in de 47ste minuut de score. Alex Oxlade-Chamberlain zette een actie in vanaf links, trok naar binnen en sloeg tegen zijn oude club toe met een laag schot. Vlak daarvoor had Southampton geappelleerd voor een strafschop wegens een vermeende overtreding op Ings.

Liverpool drukte door en leek na een heerlijke aanval de score te verdubbelen via Mohamed Salah, ware het niet dat de Egyptenaar buitenspel stond. Het bleek uitstel van executie voor Southampton, dat in de zestigste minuut alsnog de tweede goal om de oren kreeg. Na een bekeken passje van Roberto Firmino trof Jordan Henderson doel. Voor zover het nog niet beslist was, gebeurde dat ruim een kwartier voor tijd alsnog. Deze keer fungeerde Henderson als aangever en Salah schatte het voorwerk op waarde. Ook het slotakkoord was voor de ex-speler van AS Roma, na een karakteristieke (want razendsnelle) aanval: 4-0.

Zo komt Liverpool - waar Fabinho na zijn blessure voor het eerst sinds november weer in de basis stond in de Premier League - op het verbijsterende aantal van 73 punten uit 25 speelrondes. Eerste achtervolger Manchester City bezit 51 punten, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed, zondag tegen Tottenham Hotspur. Southampton bivakkeert in de middenmoot.

De hoofdmacht van Liverpool begint nu aan een soort winterstop, aangezien de FA Cup-replay tegen Shrewsbury Town van dinsdagavond wordt afgehandeld door het beloftenteam. De volgende Premier League-wedstrijd is pas over twee weken, op bezoek bij Norwich City. Daarna wacht het uitduel met Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.