Liverpool baalt als een stekker van Egyptische roofbouw op Salah

Reacties

Voor Mohamed Salah lijkt ook volgend seizoen weer een jaar vol met wedstrijden te gaan worden. Bij Liverpool zitten ze met de handen in het haar.

Liverpool baalt als een stekker van Egyptische roofbouw op Salah
© Pro Shots

Eerder deze maand werd al bekend dat het toernooi om de Afrika Cup volgend jaar weer in de winter gespeeld zal worden, wat betekent dat Salah weleens tot zes competitiewedstrijden van Liverpool aan zich voorbij moet laten gaan. Nu vreest Jürgen Klopp dat zijn Egyptische sterspeler ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal moeten laten schieten. Shawky Gharib is namelijk van plan om Salah als dispensatiespeler mee te nemen naar de Olympische Spelen.

'We hebben een voorselectie van vijftig spelers gemaakt en Salah zal de eerste speler zijn die we ook daadwerkelijk selecteren', zei Gharib, coach van Egypte Onder-23, tegen ON Sport TV. Hij weet echter dat Salah zelf moet aangeven of hij überhaupt wil deelnemen aan de Olympische Spelen of niet. Het toernooi in Tokio begint op 22 juli en de finale staat voor 8 augustus gepland. In dit weekend begint ook het nieuwe Premier League-seizoen.

Salah bevindt zich in een lastige spagaat. De aanvaller is in Egypte dé nationale volksheld en wil zijn land maar wat graag naar zilverwerk leiden. Tegelijkertijd heeft hij ook verplichtingen naar Liverpool, waarmee Salah dit seizoen hard op weg is naar de Premier League-titel. De ploeg van Klopp is ook nog in de race voor prolongatie van de Champions League.

Liverpool 2020: 'Akelig perfect leger van Klopp gaat Europa domineren'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Mohamed Salah
Meer over Mohamed Salah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.