Europese clubs balen als een stekker: Afrika Cup weer naar de winter

Reacties

Het toernooi om de Afrika Cup zal volgend jaar weer in januari en februari gespeeld worden. Dat betekent dat Afrikaanse spelers uit Europese topcompetities (en dan vooral in de Engelse Premier League) weer heel wat duels van hun werkgever zullen moeten gaan missen.

Europese clubs balen als een stekker: Afrika Cup weer naar de winter
© Pro Shots

De vorige editie van de Afrika Cup werd in de zomer afgewerkt, waarmee de Afrikaanse bond de wens van veel Europese clubs liet uitkomen. Het was de bedoeling dat er ook in 2021 in de zomer gevoetbald zou worden, maar op verzoek van organisator Kameroen is het toernooi vanwege de weersomstandigheden toch weer naar de eerste twee maanden van het kalenderjaar verzet. De strijd om de Afrika Cup begint op 9 januari en de finale staat voor 6 februari op de rol.

Dit brengt oude problemen terug voor de Europese clubs met Afrikaanse (ster)spelers in de selectie. Vooral de coaches van clubs uit de Premier League zitten met de handen in het haar, aangezien de competitie in Engeland niet stilgelegd wordt voor een winterstop. Sadio Mané, Mohamed Salah (Liverpool), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Riyad Mahrez (Manchester City) en vele anderen zouden nu weleens tot zes competitiewedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ook voor de Eredivisie is de nieuwe datum voor het Afrika Cup-toernooi slecht nieuws. Zo heeft Ajax met Andre Onana (Kameroen), Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui (Marokko) enkele belangrijke Afrikaanse spelers in de selectie zitten. Natuurlijk is het nog wel de vraag of zij ook volgend seizoen nog bij Ajax op de loonlijst staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.