Liverpool slaat volgende slag en beloont kind van Anfield

Reacties

Liverpool heeft wederom een vleugelverdediger voor langere tijd aan zich gebonden. Donderdag was het nog de beurt aan linksback Andrew Robertson, nu heeft ook rechtsback Trent Alexander-Arnold zijn krabbel gezet onder een langdurig contract. Daarmee belonen The Reds het eigen talent voor zijn geweldige ontwikkeling.

Liverpool slaat volgende slag en beloont kind van Anfield

De twintigjarige Alexander-Arnold werd geboren vlakbij trainingscomplex Melwood en speelt al sinds zijn zesde in de jeugdopleiding van Liverpool, dus hij mag met recht een kind van de club worden genoemd. In oktober 2016 maakte hij al zijn debuut in het eerste elftal, en sindsdien ging het hard. Hij is een vaste waarde, hoewel hij momenteel even ontbreekt met een knieblessure, en speelde al 67 keer in het eerste elftal. Bovendien groeide hij uit tot international, hij was met Engeland actief op het afgelopen WK in Rusland.

'Ik ben euforisch en supertrots', vertelt TAA op het digitale thuis van zijn club. 'Ik voel me een bevoorrecht mens door de steun en het vertrouwen dat de club met deze deal in mij toont. Ik heb geen enkele twijfel gehad om te tekenen, geen moment. Het belangrijkste is de steun van de fans, waarvan ik nooit had gedacht die te mogen krijgen. Ik droomde ervan, maar had het nooit verwacht. Ik denk dat onze supporters zelf niet eens precies doorhebben wat ze voor de ploeg betekenen. Thuis, uit, in het buitenland, in de vrieskou: ze zijn erbij en zingen zich helemaal schor voor ons. Aan ons de taak om hen terug te betalen.'

Met het langer vastleggen van de jongeling gaat Liverpool verder met het bij elkaar proberen te houden van het huidige succesteam. De koploper van de Premier League verlengde sinds april vorig jaar al de contracten van Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino, Jordan Henderson, Joe Goméz, Robertson en nu dus Alexander-Arnold. 'De laatste achttien maanden zijn heel bijzonder geweest', doelt hij op de periode sinds het ondertekenen van zijn vorige verbintenis. 'Hopelijk worden de komende achttien maanden, en alle maanden daarna, nog specialer.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.