Liverpool schrijft dure punten bij na nipte zege

Liverpool heeft zondagmiddag in de Premier League op bezoek bij West Bromwich Albion een belangrijke zege geboekt: 0-1. Een doelpunt van Roberto Firmino was voldoende voor The Reds, waar Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd speelde.

Het eerste half uur was weinig vermakelijk. Pas in de 33e minuut volgde met een slap rollertje van Divock Origi pas het eerste schot op doel. Daarvoor kreeg Nacer Chadli nog een prima kans op de 1-0, maar de voormalig speler van FC Twente maaide in kansrijke positie volledig over de bal heen.

Een saaie eerste helft leek doelpuntloos afgesloten te worden, maar vlak voor het rustsignaal sloeg Firmino toe. Een vrije trap van James Milner werd in de zestien met het hoofd verlengd door Lucas Leiva, waarna de aanvaller bij de tweede paal van dichtbij in kon koppen.

Voor de neutrale toeschouwer begon ook het tweede bedrijf teleurstellend. Liverpool maakte weinig aanstalten om de score uit te breiden, terwijl WBA verder niet veel in te brengen had. Na een uur spelen kreeg Milner een aardige kans op de 0-2, maar in vogelvrije positie schoot de routinier hoog over.

In de slotfase drong de thuisploeg iets meer aan, maar de defensie van Liverpool werd nauwelijks aan het werk gezet op The Hawthorns. Zelfs toen doelman Ben Foster het West Brom-doel verliet in de slotfase vielen er geen goals meer voor de formatie van Jürgen Klopp.

Zodoende neemt Wijnaldum met zijn teamgenoten voor even de derde plek van Manchester City over. Deze eindklassering geeft volgend seizoen recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League. De nummer vier van de Premier League moet zich daar via play-offs voor plaatsen. Liverpool staat na 33 duels op 66 punten, City staat momenteel op 64 punten, maar speelde een duel minder.