Liverpool-schlemiel Karius vindt nieuwe club in de Premier League

Reacties

Voormalig Liverpool-goalie Loris Karius (29) vertrekt transfervrij naar Newcastle United. De club was naarstig op zoek naar een nieuwe doelman na de blessure van reservekeeper Karl Darlow. 

Liverpool-schlemiel Karius vindt nieuwe club in de Premier League
© Pro Shots

Karius zal hopen dat hij zijn carrière bij Newcastle nieuw leven in blaast. De 29-jarige Duitser verkaste in 2016 van FSV Mainz 05 naar Liverpool, maar kwam niet tot een vaste basisplek onder de lat. De doelman staat vooral bekend vanwege zijn geblunder in de Champions League-finale van 2018 tegen Real Madrid.

Hij gooide onder meer een bal zo in de voeten van Karim Benzema, die vervolgens de 1-0 binnentikte. Ook liet de doelman een afstandsschot van Bale op knullige wijze uit zijn handen glippen. Liverpool verloor de eindstrijd uiteindelijk met 3-1.

Na zijn horroravond tegen Real Madrid volgden voor Karius verhuurperiodes aan Besiktas en Union Berlin. In de zomer van 2021 meldde Karius zich weer bij Liverpool, maar tot een optreden onder de lat kwam het niet meer. In juni 2022 eindigde zijn contract bij The Reds en moest de sluitpost op zoek naar een nieuwe club.

Reservekeeper Darlow raakte op de training ernstig geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij tot in ieder geval 2023 niet meer in actie komt voor Newcastle. De huidige nummer elf van de Engelse competitie ziet in Karius de geschikte vervanger. Nick Pope blijft de eerste doelman van de Premier League-middenmoter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

L. Karius


Geboortedatum:
22 juni 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Biberach an der Riß
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
87 kg
Huidige club:
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Karius
Meer over L. Karius
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.