'Liverpool pakt door: Brighton toucheert duizelingwekkend bedrag'

Reacties

Liverpool staat op het punt om het clubrecord te verbreken. The Reds hebben met Brighton & Hove Albion een akkoord bereikt over de transfer Moisés Caicedo, die bijna 130 miljoen euro moet opbrengen.

'Liverpool pakt door: Brighton toucheert duizelingwekkend bedrag'
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Lange tijd leek het erop dat Chelsea deze zomer met Caicedo aan de haal zou gaan. Brighton hield echter voet bij stuk en wees meerdere aanbiedingen van The Blues af. Liverpool richtte ondertussen zijn pijlen op Roméo Lavia. Uiteindelijk wilde de nummer vijf van afgelopen seizoen niet voldoen aan de voorwaarden van Southampton, dat 58 miljoen euro verlangt voor de Belgische middenvelder.

Liverpool schakelde door naar Brighton, waar het eerder deze zomer Alexis Mac Allister oppikteThe Reds trokken volgens de BBC de portemonnee en wisten daarmee Brighton te overtuigen. De verrassing van afgelopen seizoen ging akkoord met een bod van ruim 128 miljoen euro op Caicedo. Dat betekent dat de 21-jarige controleur is vrijgegeven voor de medische keuring in de Engelse havenstad.

Transferrecord
Saillant genoeg had Caicedo zijn zinnen gezet op een transfer naar Chelsea. Volgens de BBC valt het te bezien of die club het bod van Liverpool kan en wil evenaren. Vooralsnog lijkt het erop dat de Ecuadoraan naar Anfield verkast. Gebeurt dat, dan breekt Liverpool het eigen transferrecord. In de geschiedenis van het voetbal verkasten alleen Neymar, Kylian Mbappé, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en João Felix voor een hoger bedrag.

Opvallend is dat Manchester United Caicedo in 2020 wilde ophalen in Ecuador. Independiente del Valle eiste zes miljoen euro en een doorverkooppercentage van twintig procent. Tot een transfer kwam het niet, waarna Brighton toesloeg. The Seagulls moeten volgens de laatste berichtgeving een fors doorverkooppercentage overmaken naar Ecuador. Independiente del Valle zou recht hebben op liefst 42 miljoen euro van de transfersom.

Alsof het zo moest zijn, zijn Chelsea en Liverpool zondag ook op het veld verwikkeld in een onderlinge strijd. Beide topclubs trappen het seizoen dan om 17.30 uur in gang op Stamford Bridge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.