Liverpool overleeft Merseyside-derby in aanloop naar City-uit

Reacties

De Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg kreeg de grootste kansen op de overwinning in een weinig spectaculair Premier League-duel, maar kwam ook niet tot scoren: 0-0.

Liverpool overleeft Merseyside-derby in aanloop naar City-uit

Manager Jürgen Klopp pleegde een flink aantal wijzigingen na de midweekse 3-0 zege van Manchester City in de kwartfinale van de Champions League. Smaakmaker Mohamed Salah zat door een lichte blessure niet bij de selectie, maar ook Alex Oxlade-Chamberlain en Roberto Firmino startten niet. Daarom konden Georginio Wijnaldum en Dominic Solanke zich bewijzen tegen de aarstrivaal.

Na tien minuten kreeg Solanke de eerste grote mogelijkheid om dat te doen. De voormalig spits van Vitesse kopte echter naast uit een voorzet van James Milner. Vijf minuten later had Solanke de 1-0 móéten maken, maar de Engelsman mikte de bal vanaf vijf meter haastig en recht door het midden op de handen van Everton-doelman Jordan Pickford.

De derby stond bol van de onderlinge duels, maar er viel geen enkele gele kaart.
De derby stond bol van de onderlinge duels, maar er viel geen enkele gele kaart.

Everton beet vervolgens wat van zich af. Zo haalde Liverpool-keeper Loris Karius alles uit de kast bij een gevaarlijk schot van Yannick Bolasie. Aan de andere kant kwam Liverpool niet verder dan een poging van Milner. Na rust duurde de kansendroogte van het slot van de eerste helft voort. Liverpool, waar Virgil van Dijk een relatief rustige dag beleefde in de defensie, zette Everton bij vlagen wel onder druk maar creëerde geen kansen meer. De derby verzandde in een duel met veel overtredingen en weinig uitgespeelde aanvallen.

Daarom moest Wayne Rooney bij Everton, dat geen gebruik maakte van Davy Klaassen (niet bij de selectie) en Cuco Martina (bankzitter), tot zijn zichtbare frustratie plaatsmaken. Bij de uitploeg kwamen Oxlade-Chamberlain en Firmino alsnog in het veld. Na de ingrepen van Klopp en Sam Allardyce kwam het gevaar van Everton. Spits Cenk Tosun kwam net tekort bij een scherpe voorzet en kopte in de slotfase uit een kansrijke positie maar net voorlangs. Maar Dominic Calvert-Lewin kreeg de ultieme mogelijkheid: de invaller had de 1-0 voor het inschieten, maar produceerde een afzwaaier.

Door de remise komt nummer drie Liverpool op 67 punten, een aantal dat Tottenham Hotspur ook kan bereiken bij een zege op Stoke City deze zaterdag, terwijl Everton blijft steken op plaats negen. Klopp zal blij zijn dat zijn spelers op het eerste oog ongehavend uit de harde wedstrijd kwamen met de Champions League-return tegen City op dinsdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.