Liverpool-apotheose én Afrika Cup gaan aan Keïta voorbij

Reacties

Liverpool kan in de laatste weken van het seizoen niet meer beschikken over middenvelder Naby Keïta. Dat heeft manager Jürgen Klopp vrijdagochtend bevestigd. De middenvelder mist ook het toernooi om de Afrika Cup met zijn land Guinee.

Liverpool-apotheose én Afrika Cup gaan aan Keïta voorbij

Keïta kwam afgelopen zomer over van RB Leipzig en speelde in zijn eerste seizoen 25 competitiewedstrijden en zes duels in de Champions League. Woensdag raakte hij op bezoek bij Barcelona geblesseerd, hij moest na een kwart wedstrijd al naar de kant met een dijbeenkwetsuur en werd vervangen door Jordan Henderson. Klopp heeft nu bekendgemaakt dat die blessure hem liefst twee maanden aan de kant houdt.

Daardoor ontbreekt Keïta in wat voor Liverpool een zinderend slot belooft te worden. The Reds spelen over een paar dagen de return in de halve finale van de Champions League, waarin ze op het eigen Anfield een 3-0 nederlaag tegen Barcelona moet zien goed te maken. In de Premier League rest Liverpool nog twee duels, de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum heeft één puntje minder dan koploper Manchester City.

Voor Keïta was er nog meer slecht nieuws, want ook het Afrikaanse kampioenschap gaat aan zijn neus voorbij. Met Guinee zou hij vanaf 22 juni uitkomen in de Afrika Cup, maar dat toernooi komt dus ook te vroeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.