Barça zet dankzij geniale Messi megastap richting finale

Reacties

Barcelona heeft woensdagavond een gigantische stap richting de finale van de Champions League gezet. Liverpool, dat door de tactische plannen van manager Jürgen Klopp flink aangepast aan het duel begon, werd met dank aan Luis Suárez en een briljante Lionel Messi verslagen.

Barça zet dankzij geniale Messi megastap richting finale
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Liverpool
Liverpool

Liverpool verscheen in aangepaste vorm tegen Barcelona. Spits Roberto Firmino, niet volledig fit, moest genoegen nemen met een plek op de bank en James Milner versterkte het middenveld, waardoor Georginio Wijnaldum als een soort valse spits kwam te spelen om zo Sergio Busquets af te stoppen. Bij Barcelona kreeg Arturo Vidal de voorkeur boven Arthur en stonden met Philippe Coutinho en Suárez twee spelers met een Liverpool-verleden in de basis.

Waar een afwachtend Liverpool gezien de opstellingen misschien werd verwacht, was het juist Barcelona dat de kat aanvankelijk uit de boom keek. De Engelsen mochten de bal hebben en werden via Mohamed Salah al snel gevaarlijk. Aan de andere kant dook Ivan Rakitic op voor Alisson Becker na een heerlijke pass van Coutinho. Messi liet zich in de dertiende minuut voor het eerst zien na een goede voorzet van Jordi Alba, maar liep zich vast op Joël Matip.

De kans voor Messi was ook direct het eerste echte werk voor scheidsrechter Björn Kuipers, want Barcelona claimde een penalty vanwege hands van Matip. Daar wilde de Nederlander echter niets van weten en ook de VAR greep niet in. Tussen de 20ste en 30ste minuut ging er veel mis voor Liverpool. Eerst viel Naby Keïta geblesseerd uit. Zijn vervanger Jordan Henderson zag een paar minuten later al de 1-0 vallen.

De sterk spelende Alba kreeg weer volop ruimte op de linkerflank en gooide een lage voorzet achter de Liverpool-defensie. Virgil van Dijk en Matip stonden vast, maar dat gold niet voor Suárez. De Uruguayaan dook helemaal vrij op en tikte van dichtbij de 1-0 tegen de touwen, pas zijn eerste in de Champions League dit seizoen. In de minuten na het doelpunt stond Liverpool flink onder druk, maar bleef een tweede doelpunt van de thuisploeg uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nog in de eerste helft kreeg Liverpool een enorme kans op de gelijkmaker. Een sublieme pass van Henderson kwam tot bij Sadio Mané, die oog in oog met Marc-André ter Stegen over schoot. Na rust was de eerste kans ook voor Liverpool. Milner testte de kwaliteiten van Ter Stegen met een schot in verre hoek, nadat hij bediend was door Wijnaldum. Ter Stegen had even later ook een antwoord op een uitstekend schot van Salah.

Barcelona kwam er na rust nauwelijks nog aan te pas en loerde op de counter. Na een uur ontsnapten de Catalanen aan de 1-1 na een heerlijke Liverpool-aanval. Salah gaf goed voor vanaf de rechterkant, Wijnaldum was belangrijk met een overstapje en Milner kreeg een enorme kans, maar schoot recht op Ter Stegen. Trainer Ernesto Valverde besloot direct in te grijpen en bracht rechtsback Nélson Semedo voor linksbuiten Coutinho.

Het bleek een uitstekende ingreep, want Liverpool kwam nauwelijks nog tot kansen. Toch kwam de 2-0 voor Barcelona een kwartier voor tijd volledig uit het niets. Messi gaf de bal mee aan Sergi Roberto, die Suárez bediende. De poging van de Uruguayaan werd nog geblokt, maar uit de rebound was het via Messi alsnog raak. Verdiend was het doelpunt niet, maar daar zal in Barcelona niemand om malen.

Het werd zelfs nog veel mooier voor Barcelona en een verrassing is het allang niet meer dat de genialiteit van Messi hierbij weer tot uiting kwam. De Argentijnse superster ging achter een vrije trap staan op 25 meter van het Liverpool-doel en schoot de bal op werkelijk briljante wijze in de bovenhoek achter de volstrekt kansloze Alisson: 3-0. Het was zijn 600ste (!) doelpunt voor Barcelona. Salah was met een schot op de paal nog dicht bij een belangrijke uitgoal voor Liverpool, maar het mocht niet zo zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgende week staat de return tussen beide grootmachten op het programma op Anfield. Daar zal Liverpool een klein wonder nodig hebben om voor het tweede jaar op rij een finaleplek te bemachtigen. Barcelona, dat in de 96ste minuut nog een gigantische kans kreeg via invaller Ousmane Dembélé na weer goed werk van Messi, zal het gevoel hebben al met anderhalf been in de finale te staan. Daarin zal Tottenham Hotspur of Ajax de tegenstander zijn.

'Perfecter dan Messi kun je hem niet in de kruising krijgen'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.