Litex zet Levski opzij in Bulgaarse subtopper

Litex Lovech heeft het beladen duel met Levski Sofia met 1-0 gewonnen. Milvolje Novakovic maakte zeven minuten voor tijd het winnende doelpunt. Litex eindigde met tien man. Alejandro Cichero kreeg in de 89ste minuut rood.

Levski zag als nummer twee van Bulgarije het gat met koploper CSKA Sofia oplopen tot zeven punten door de nederlaag. Litex blijft vierde en heeft elf punten minder dan CSKA Sofia. De Duitse scheidsrechter Wack leidde de subtopper.

Het duel werd gespeeld in Sevlievo, op vijftig kilometer van Lovech. Litex moest uitwijken naar neutraal terrein als straf voor de aanval op scheidsrechter Cvetan Georgiev door een Litex-fan. Dit incident vond plaats begin november bij het duel met Belasica Petritsch.

Litex zit in de UEFA Cup bij AZ in de poule. Beide clubs zijn met nog één duel al zeker van de volgende ronde. Levski is als koploper in de groep van SC Heerenveen ook al door. De Friezen hebben nog een kans om te overleven maar ze moeten zelf dan winnen van Levski én Dinamo Boekarest mag niet winnen tegen Olympique Marseille.