Lisandro Semedo: het kompas van Fortuna in de strijd om promotie

Reacties

Sittard en omstreken zijn in opperste staat van opwinding. Nog vijf wedstrijden scheiden Fortuna Sittard van een sensationele terugkeer naar de Eredivisie. Tijden werd het niet voor mogelijk gehouden, lang hoopten fans het tegen beter weten in, maar nu is het een realistische gedachte. Vijf duels nog, vijf keer winnen is voldoende om de grootste stunt in het Nederlandse voetbal van de laatste jaren uit te halen. Toegegeven, het klinkt eenvoudiger dan het is, maar in Sittard gelooft de achterban dat het wonder plaats kan vinden.

Lisandro Semedo: het kompas van Fortuna in de strijd om promotie

De ambities kregen afgelopen vrijdag een forse knauw. Het resultaat in Almere was prima, maar de blessures van de smaakmakers Djibril Dianessy en André Vidigal overschaduwden de blijdschap over het resultaat ruimschoots. Dianessy is er maanden uit met knieletsel, Vidigal kwam er met enkelschade beter van af. Drie dagen later reageerden de collega's van het onfortuinlijke duo in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Het shirt van pechvogel Dianessy werd getoond na de eerste goal, de zege werd aan hem opgedragen.

Grote roerganger was andermaal Lisandro Semedo (22). Het leek alsof de afwezigheid van zijn geblesseerde creatieve ploeggenoten bij hem zorgde voor een groot verantwoordelijksgevoel. Natuurlijk is het centrale duo Perr Schuurs/Wessel Dammers belangrijk, maar Semedo moet voor de ingevingen zorgen. Dat deed hij. Hij nam Fortuna bij de hand en maakte duidelijk dat de afloop van het seizoen in zijn handen ligt. Als Semedo deze vorm vasthoudt, kan Fortuna het schier onmogelijke mogelijk maken.

De Portugees is al het hele seizoen op dreef, maar hij lijkt de laatste wedstrijden nog iets extra's te kunnen geven dan voorheen. Tegen SC Cambuur boog hij onlangs nog eigenhandig een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Tegen Almere was hij nadrukkelijk aanwezig en tegen Helmond Sport was hij de leider van een vastberaden ploeg. De cijfers van Semedo van dit seizoen zijn indrukwekkend: veertien goals en veertien assists in 32 duels. Hij is de meest trefzekere speler van de Limburgers en de man met de meeste voorbereidende acties. De titel van assistkoning lonkt. Alleen NEC-er Arnaut Groeneveld (goed voor vijftien assists) moet hij voor zich dulden.

Semedo lijkt onder het trainersduo Claudio Braga/Kevin Hofland weer op de frivole buitenspeler uit de eerste competitiehelft. Ook zijn niveau zakte in de maand januari toen er onrust op de werkvloer was bij Fortuna. Maar precies op tijd is Semedo terug. De Portugees-Kaapverdische speler, een jeugdproduct van Sporting Lissabon, als kompas in de promotiestrijd. Hij heeft het carnaval in Sittard al meegemaakt, een eventueel promotiefeest zal dat overtreffen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.