'Lingard wil nu echt weg bij Man Utd: Barça en Milan staan al klaar'

Reacties

Na meer dan twintig jaar ziet er nu dan echt naar uit dat Jesse Lingard gaat vertrekken bij Manchester United. Volgense meerdere Engelse media heeft de 28-jarige middenvelder een voorstel om zijn aflopende contract te verlengen, naast zich neergelegd.

'Lingard wil nu echt weg bij Man Utd: Barça en Milan staan al klaar'
© Pro Shots

Lingard keerde afgelopen zomer na een sterk half jaar op huurbasis bij West Ham United met frisse moed terug in Manchester, maar komt ook dit seizoen weer weinig aan spelen toe onder manager Ole Gunnar Solskjaer. United wilde zijn aflopende contract toch verlengen, maar dan wel tegen een lager salaris. Volgens BBC en The Daily Mail heeft Lingard, die al sinds 2000 bij de club zit, daarvoor bedankt en zijn de gesprekken gestaakt.

Een vertrek op huurbasis in de winter is het meest waarschijnlijke. Lingard kan zich dan elders in de kijker spelen van geïnteresseerde clubs, die hem vanaf 1 januari al een aanbieding kunnen doen nu hij in de zomer gratis op te pikken is. In een eerder stadium werden Barcelona en AC Milan als belangstellenden genoemden door het Amerikaanse ESPN, die Lingard door zijn transfervrije status een interessante optie vinden. Zijn zaakwaarnemer sprak al met beide clubs.

Henderson
Lingard is niet de enige speler van United die wordt gelinkt aan een winters vertrek. Ook doelman Dean Henderson zou in januari op huurbasis willen vertrekken, nu David de Gea dit seizoen weer de voorkeur geniet onder de lat. De enkelvoudig international van Engeland, die de Spanjaard vorig seizoen na zijn terugkeer van een huurperiode bij Sheffield United nog op de bank hield tijdens het seizoenslot, kwam dit seizoen pas een keer in actie.

Donny van de Beek wordt in Engelse media eveneens vaak genoemd als speler die in januari zou kunnen vertrekken. Lees vrijdagochtend op VI PRO een artikel over de mogelijke bestemmingen van de 22-jarige middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer J. Lingard
Meer over J. Lingard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.