Megacontract voor Henderson: doelman gaat strijd aan met De Gea

Reacties

Dean Henderson heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Manchester United. De 23-jarige doelman is van plan om de concurrentiestrijd met David de Gea aan te gaan.

Megacontract voor Henderson: doelman gaat strijd aan met De Gea
© Pro Shots

The Red Devils verhuurden Henderson de afgelopen twee sezioenen aan Sheffield United en daar was de Engelsman een revelatie. De promovendus eindigde zijn eerste seizoen in de Premier League met slechts 39 tegentreffers in 38 competitieduels. Vervolgens werd er volop gespeculeerd over de toekomst van Henderson. Sheffield wilde hem graag definitief overnemen, terwijl er meer Premier League-clubs op het vinkentouw zaten.

Manchester United wilde Henderson echter onder geen beding laten gaan. Woensdag bereikte de club een akkoord met de doelman over een nieuw contract. Volgens Sky Sports gaat de jonge Engelsman daarmee ruim 130.000 euro per week, bijna zeven miljoen euro per jaar, verdienen. Daarmee wordt Henderson in één klap een van de best betaalde keepers ter wereld.

Henderson, die deze week door bondscoach Gareth Southgate voor het eerst werd opgenomen in de selectie van het Engelse elftal, wordt in Manchester gezien als de ideale opvolger van De Gea. De vraag is echter wanneer Henderson het stokje dan zal overnemen. De Spanjaard is namelijk ook nog altijd maar 29 en heeft een verbintenis tot de zomer van 2023.

De Gea, die overigens anderhalf keer zoveel verdient als Henderson, heeft wel een onrustig seizoen achter de rug. De ervaren goalie ging meerdere malen opzichtig in de fout. Het kwam hem in Engeland op buitengewoon veel kritiek te staan, onder anderen van Roy Keane. Toen United door een fout van De Gea punten verspeelde tegen Tottenham Hotspur was Keane het zat: 'De Gea is de meest overschatte keeper die ik in heel, heel lange tijd gezien heb. Ik ben deze keeper kotsbeu. Ik ben verbijsterd door zijn optreden.'

Het moge duidelijk zijn: manager Ole Gunnar Solskjaer heeft een lastige keuze te maken bij United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.