Met herboren Lingard meldt zich nog een concurrent voor Van de Beek

Reacties

Jesse Lingard staat klaar om weer te schitteren voor Manchester United. De 28-jarige middenvelder solliciteert na zijn huurperiode voor een nieuw hoofdstuk op Old Trafford.

Met herboren Lingard meldt zich nog een concurrent voor Van de Beek
© Pro Shots

Lingard nam in januari bij gebrek aan speeltijd op Old Trafford de wijk naar West Ham United. Bij The Hammers leefde de middenvelder weer helemaal op. Die goede vorm heeft hij doorgezet in de voorbereiding met Man Utd, zo bleek uit het oefenduel met Derby County. 'Hij maakt zeker een grote kans weer deel uit te maken van de toekomst van United', zei Derby County-manager en gewezen Mancunian Wayne Rooney.

Ook Ole Gunnar Solskjaer geniet van Lingard. 'Jesse is teruggekomen en wil vechten voor zijn plaats. Er is niets mooiers dan kijken naar spelers die knokken voor hun plek', zei de Noorse manager, die al tevreden had geconstateerd dat Lingard in zijn laatste duels voor West Ham zijn ware aard had getoond.

'Dat was de echte Jesse, dat was waartoe hij in staat is', aldus Solskjaer. 'En we zagen bij ons juist dat we op sommige plaatsen in de laatste weken geen alternatieven hadden. Hij komt nu zeker voor in de plannen. Ik verwacht hem bij de start van het seizoen bij United.'

Met Lingard erbij heeft Solskjaer voor komend seizoen een meer dan ruime keuze voor de invulling van zijn middenveld. Daarvoor is ook Donny van de Beek een optie, al werd die afgelopen seizoen niet al te vaak gebruikt door de Noorse manager. Volgens Engelse media wil Solskjaer Man Utd aanvallender laten voetballen door Bruno Fernandes naast een verdedigende middenvelder te zetten. Dat zou goed zijn voor Lingard, maar ook de perspectieven voor Van de Beek vertroebelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.