Succes sensationele Lingard raakt Mister West Ham in de portemonnee

Reacties

Jesse Lingard is een regelrechte sensatie bij West Ham United en hield zijn ploeg zondag met twee doelpunten tegen Leicester City op Champions League-koers. Het succes van de middenvelder is financieel gezien minder goed nieuws voor clubicoon Mark Noble. 

Succes sensationele Lingard raakt Mister West Ham in de portemonnee
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
3 - 2
Leicester City
Leicester City

De 28-jarige Lingard wordt sinds januari gehuurd van Manchester United en is in dienst van West Ham niet te houden. De middenvelder speelde tot dusver negen competitiewedstrijden voor zijn tijdelijke werkgever en was daarin al goed voor acht goals en vier assists. Slechts in een duel (het doelpuntloze gelijkspel tegen Fulham) had Lingard geen aandeel in minstens een doelpunt.

Zondag was het dus weer twee keer raak tegen Leicester, dat door de dubbelslag van Lingard met 3-2 verslagen werd. Noble zag het gemengde gevoelens aan. Mister West Ham is uiteraard bijzonder blij met de goede vorm van Lingard, maar ziet nu wel zijn bankrekening slinken.

'Toen Jesse naar de club kwam sloot ik een weddenschap met hem', zei Noble na afloop van de zestiende competitiezege van West Ham van dit seizoen. 'Als hij acht goals zou maken, dan zou ik een avond uit en een overnachting in het Corinthia Hotel (een luxe hotel in Londen, red.) voor hem betalen. Deze twee goals kosten me dus een fortuin!'

De herrijzenis van Lingard blijft niet onopgemerkt. In de tabloids valt zijn naam steeds vaker en deze maandag wordt de Engels international in de Daily Express zelfs in verband gebracht met Real Madrid, Paris Saint-Germain en Internazionale. Voor hij over zijn toptransfer kan dromen, wil Lingard eerst het seizoen tot een zo goed mogelijk einde brengen. Met de huidige vierde plaats op de ranglijst lonkt een eerste Champions League-deelname voor West Ham.

Noble
Zo zou het dus weleens een afscheid in stijl kunnen worden voor clubicoon Noble. De 33-jarige middenvelder staat al zijn gehele loopbaan onder contract bij West Ham (dat hem wel twee keer verhuurde) en heeft reeds aangekondigd dat hij na volgend seizoen zal stoppen met profvoetbal. Wellicht speelt Mister West Ham in zijn laatste seizoen dus Champions League-voetbal met zijn droomclub.

Zondag deed Noble, die dit voetbaljaar steeds vaker genoegen moet nemen met een plek buiten het elftal, tegen Leicester als basisspeler 82 minuten mee. Daarmee zette hij iets bijzonders neer: Noble speelde namelijk zijn vierhonderdste wedstrijd in de Premier League. Hij is de achtste speler die dit aantal bereikt en de eerste die niet bij een topclub onder contract staat.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.