Lineker luidt noodklok: 'Maak me zorgen om Spurs'

Reacties

Tottenham Hotspur kan komend seizoen weleens volledig door het ijs zakken. Dat denkt Gary Lineker, die zich zorgen maakt over zijn oude club.

Lineker luidt noodklok: 'Maak me zorgen om Spurs'
© Pro Shots

Tottenham eindigde vorig seizoen voor het eerst sinds 2009 buiten de topzeven in de Premier League. De Londenaren grepen door de achtste plaats in de competitie naast Europees voetbal. De teleurstellende resultaten zullen ook een rol hebben gespeeld bij de twijfels die Harry Kane heeft over zijn toekomst. Het contract van de dertigjarige sterspeler van Spurs loopt medio 2024 af en hij is vooralsnog niet voornemens die verbintenis te verlengen. Kane wordt deze transferperiode voortdurend gelinkt aan Bayern München, dat hoopt te profiteren nu een transfervrij vertrek van de aanvoerder als een donkere wolk boven Tottenham hangt.

'Ik maak me al een tijd zorgen over Spurs', zegt Lineker tegen PA. 'De situatie is zorgwekkend, ongeacht wat er gebeurt met Harry. Ze hebben er in tijden niet zo slecht voorgestaan. Ik denk dat James Maddison een uitstekende aankoop is, hij is een betere speler dan velen denken en in mijn ogen een absolute topper. Maar los daarvan komen ze tekort. De nieuwe manager kan misschien voor een impuls zorgen, maar zonder het scorend vermogen van Harry wordt het extreem lastig.'

Voor Tottenham is wel defensieve versterking in aantocht. VfL Wolfsburg-verdediger Mickey van de Ven is volgens verschillende Duitse en Engelse media hard op weg naar de Engelse grootmacht. Het kopen van de 22-jarige Nederlander zou passen bij het aan de slag gaan met een nieuwe generatie. Dat laatste is wat Spurs volgens Lineker het beste kan doen. 'Het is tijd om weer te gaan bouwen, om alles te gaan heroverwegen en om nieuwe plannen op te stellen', aldus de Engelsman die van 1989 tot 1992 onder contract stond bij Spurs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.