Lineker keert na excuses BBC terug bij Match of the Day

Reacties

Gary Lineker keert zaterdagavond weer terug als presentator van BBC's Match of the Day. De voormalig international van Engeland werd vorige week geschorst door de Britse omroep. Dat besluit resulteerde in een stortvloed aan kritiek vanuit de voetbalwereld. De BBC heeft haar excuses aangeboden voor de gang van zaken.

Lineker keert na excuses BBC terug bij Match of the Day
© Pro Shots

Lineker verstuurde vorige week een tweet die het taalgebruik van de Britse regering rond het asielbeleid vergeleek met dat van nazi-Duitsland in de jaren dertig van de vorige eeuw. Daarop besloot de BBC dat de oud-spits van onder andere Leicester City, Everton, Barcelona en Tottenham Hotspur de huisregels van de omroep had overtreden.

Het besluit om Lineker voorlopig te schorsen viel bepaald niet goed in de Britse voetbalwereld: analisten als Ian Wright en Alan Shearer en collega-presentatoren toonden zich solidair met Lineker. Match of the Day werd afgelopen zaterdag nog wel uitgezonden, maar zonder presentator, analisten en commentaar bij de samenvattingen.

Terugkeer
Lineker liet maandagochtend weten dat hij komende zaterdag weer terugkeert in de studio. 'Na een paar surrealistische dagen ben ik blij dat we hier doorheen zijn gekomen', schrijft de presentator op Twitter. 'Ik wil iedereen bedanken voor de overweldigende steun en solidariteit, vooral mijn collega's bij BBC Sport. Voetbal is een teamspel, maar hun steun was overweldigend.'

'Ik presenteer al bijna drie decennia sport op de BBC en ben heel trots om samen te werken met de beste en meest oprechte omroep van de wereld. Ik kan niet wachten om zaterdag weer op de Match of the Day-stoel te zitten', aldus Lineker. De BBC heeft aangekondigd de richtlijnen rond het social media-gebruik van medewerkers opnieuw onder de loep te nemen.

'Een laatste gedachte: hoe moeilijk de afgelopen dagen ook zijn geweest, het is niet te vergelijken met het moeten ontvluchten van je huis voor vervolging of oorlog om je toevlucht te zoeken in een land ver weg', zei de oud-spits verwijzend naar het asielbeleid waarover hij eerder tweette. 'Het is hartverwarmend om de empathie van zovelen van jullie te zien voor hun benarde situatie. We blijven een land van overwegend tolerante, gastvrije en vrijgevige mensen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.