Zelfs spelers raken betrokken bij kwestie rond Lineker en Match of the Day

Reacties

De Engelse spelersvakbond heeft zich zaterdag solidair getoond met Gary Lineker, nu de oud-international van de BBC heeft te horen gekregen dat hij zaterdag het programma Match of the Day niet mag presenteren.

Zelfs spelers raken betrokken bij kwestie rond Lineker en Match of the Day
© Pro Shots

Aanleiding is een tweet van Lineker, die het taalgebruik van de Britse regering rond het asielbeleid vergeleek met dat van Nazi-Duitsland in de jaren dertig van de vorige eeuw. De BBC riep de 62-jarige presentator op het matje en droeg hem vrijdag op een stap terug te doen, omdat zijn recente social media-gebruik in strijd is met de richtlijnen van de Britse omroep. Die moet zich namelijk afzijdig houden van politieke kwesties. Pas als Lineker en de BBC het eens zijn geworden over zijn social media-gebruik, keert hij terug op tv.

Donderdag ging Lineker er nog vanuit dat hij zaterdag gewoon Match of the Day zou presenteren en bedankte hij iedereen voor de massale steun.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het gevolg is dat Match of the Day zaterdag wordt uitgezonden zonder presentator en analisten. Grote namen als Alan Shearer, Ian Wright, Jermaine Jenas, Micah Richards en Alex Scott hebben zich al solidair getoond met Lineker, zij vinden het ongepast wel plaats te nemen in de studio zolang de BBC dat hem niet toestaat. Ook enkele commentatoren hebben via Twitter al laten weten het programma te boycotten. De wedstrijden zullen op een andere manier van commentaar worden voorzien.

De spelers van de Premier League-clubs zijn inmiddels ook betrokken geraakt bij de hele kwestie rond Match of the Day. Spelersvakbond PFA heeft zaterdag laten weten dat er onder leden behoefte was aan een collectieve stellingname, omdat zij hun steun wilden uiten aan Lineker. Uitkomst van de gesprekken is dat spelers en managers uit de Premier League zaterdag geen interviews zullen geven aan Match of the Day, om zo spelers niet in een lastige positie te brengen tegenover een zendgemachtigde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.