Lille-debuut El Ghazi en Kishna wordt anticlimax

Reacties

De eerste kennismaking met het Franse voetbal is voor Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna uitgelopen op een anticlimax. Paris Saint-Germain ontsnapte aan een teleurstelling.

Lille-debuut El Ghazi en Kishna wordt anticlimax

Lille – Lorient 0-1
Met het halen van onder anderen El Ghazi en Kishna onderstreepte Lille de ambitie om mee te gaan doen om de hoofdprijzen. Maar het eerste duel van LOSC na het sluiten van de transfermarkt werd een bittere pil.

De van Ajax overgenomen El Ghazi begon als basiskracht en maakte een goede indruk. Maar het was niet genoeg voor Lille om Lorient op achterstand te zetten. Sterker nog, de hekkensluiter kwam kort na rust op voorsprong. Jeremie Aliadière, die voor het eerst scoorde in de Ligue 1 sinds zijn treffer op 17 mei 2014 tegen Lille (!), was de gelukkige.

Trainer Patrick Collot greep een half uur voor tijd in. Met Éder en Kishna bracht hij twee verse offensieve krachten binnen de lijnen. Maar de impulsen van de invallers waren niet genoeg om het debacle te voorkomen. Door de pijnlijke nederlaag blijft Lille steken op de elfde plaats in de Ligue 1. Lorient blijft ondanks de winst hekkensluiter.

Dijon – Paris Saint-Germain 1-3
Paris Saint-Germain heeft dankzij betere doelcijfers Olympique Nice – dat eerder op de avond verloor van AS Monaco - afgelost als nummer twee van de Ligue 1. Maar het ging de Parijse formatie allerminst makkelijk af. Twee minuten na de 0-1 van Lucas Moura had Dijon via Julio Tavares het antwoord paraat. Pas in de slotfase zorgde Thiago Silva voor de bevrijdende tweede Parijse treffer. Edinson Cavani maakte het karwei met zijn 22ste competitietreffer af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.