Falcao zet Balotelli in topper in de schaduw

Olympique Nice heeft in de Ligue 1-topper een pak slaag gekregen van AS Monaco (3-0), dat vooral dankzij de productie van Radamel Falcao naast het succes een fraaie mijlpaal begroette.

Sinds 21 september 2016 heeft AS Monaco in Franse (beker)competities immer het doel gevonden. Afgelopen zondag bij Paris Saint-Germain (1-1) hield Bernard Silva in blessuretijd die reeks in stand. Nice was de laatste ploeg die de Monegasken op hun nummer zette met een 4-0 overwinning. Mario Balotelli nam toen de helft van de productie voor zijn rekening.

De Italiaanse Nice-aanvaller, die nog wacht op zijn eerste Ligue 1-treffer in een uitwedstrijd, bleef dit keer in de schaduw. De aandacht ging naar zijn Monaco-collega's. Valère Germain brak kort na rust de ban door een voorzet van Benjamin Mendy binnen te koppen. De spits vierde zijn treffer ingetogen uit respect voor zijn oude club.

Een kwartier later was het de beurt aan Falcao die na voorbereidend werk van Mendy tot scoren kwam. De Colombiaan zorgde in de 81ste minuut voor de beslissing. Dankzij de twee treffers is de productie van AS Monaco in alle competities opgelopen tot honderd.

Door de ruime overwinning heeft AS Monaco een voorsprong van drie punten op Nice, dat mogelijk later zaterdag de tweede plaats verliest. Paris Saint-Germain kan de achterstand van drie punten overbruggen door van Dijon te winnen.