Ongeëvenaard Monaco dendert door in Franse titelstrijd

AS Monaco heeft zondagmiddag de zoveelste ruime overwinning van het seizoen geboekt. De Monegasken bonden hekkensluiter Lorient aan de zegekar: 4-0.

Concurrent Olympique Nice speelde vrijdag gelijk tegen Bastia (1-1) en dus lagen er voor Monaco mogelijkheden om afstand te nemen van de seizoensrevelatie. Paris Saint-Germain won wel bij Nantes FC (2-0) en Monaco volgde dat voorbeeld zondagmiddag. Nog voor de rust was de wedstrijd tegen Lorient al gespeeld. De twintigjarige Gabriel Boschilia liet het netje van de bezoekers binnen een half uur al twee keer bollen.

Daarna was het de beurt aan Valère Germain (foto). De Franse aanvaller besliste het duel in de 37ste minuut met de 3-0. Binnen het uur bracht hij de marge zelfs naar vier, waarmee hij trainer Leonardo Jardim de gelegenheid bood om hem en uitblinkers Bernardo Silva en Tiemoué Bakayoko wat rust te geven. Daarmee behoedde hij de bezoekers eveneens voor een monsterzege.

De scoringdrift van Monaco in de Franse competitie is namelijk ongeëvenaard. In 21 duels in de Ligue 1 maakten de Monegasken liefst 64 treffers, een gemiddelde van meer dan drie doelpunten per duel. Geen enkele ploeg in de topvijf Europese competities scoorde vaker. Liverpool is met 51 competitiegoals de op één na meest trefzekere club.