Lille wil met El Ghazi en Kishna terug naar Franse top

Reacties

Anwar El Ghazi wist van tevoren weinig van Lille. Toen de Franse club zich voor hem meldde bij Ajax, kreeg de 21-jarige aanvaller echter al snel een goed gevoel. De kampioen van 2011 wil met El Ghazi en de andere aanwinsten terugkeren aan de top van Frankrijk.

Lille wil met El Ghazi en Kishna terug naar Franse top

El Ghazi werd woensdag, een dag na het afronden van zijn transfer, gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever. De rechtsbuiten, met zeven miljoen euro de duurste winteraankoop van Lille, kreeg diverse vragen op zich afgevuurd in het Frans en gaf met steun van een tolk antwoord in het Nederlands.

'Het belangrijkste voor mij was het gevoel', reageerde El Ghazi op de eerste vraag. 'Ik voelde me gelijk thuis hier. Ik kreeg een goed gevoel van alle mensen van Lille, daarom heb ik deze keuze gemaakt. Ze spraken heel veel vertrouwen uit. Daardoor wil ik er graag voor gaan en wil ik vechten voor deze club. Ik wil er alles aan doen om Lille weer naar een hoger niveau te brengen.'

Ajax
Momenteel gaat het immers niet al te best met de kampioen van 2011. Lille staat elfde, op slechts vier punten boven de degradatiezone, terwijl El Ghazi in Amsterdam voor de titel streed. 'Bij Ajax ging het niet zo lekker meer. Ik heb deze stap ook genomen omdat ik graag wil spelen en uiteindelijk de stap omhoog wil maken. Ik ben ambitieus, maar dit is een grote club waar ik veel wil leren.'

Lille was voor El Ghazi een onbeschreven blad. Veel meer dan dat de 'leuke' stad in Noord-Frankrijk dichtbij is, kon de tweevoudig Oranje-international niet over zijn nieuwe werkgever vertellen. Wél over de ambities om terug te keren aan de top van Frankrijk. 'Ik wil een zo hoog mogelijke doelstelling halen met de club. Ons doel is om weer deel van de top uit te maken.'

Met Eden Hazard als aanstormende ster werd Lille in 2011 kampioen van Frankrijk.
Met Eden Hazard als aanstormende ster werd Lille in 2011 kampioen van Frankrijk.

Dat moet gebeuren aan de hand van de nieuwe grootaandeelhouder Gerard López, die zich deze maand inkocht bij Lille. De Spaans-Luxemburgse zakenman stak zijn ambities niet onder stoelen of banken en wil zo snel mogelijk weer een ploeg op het veld brengen die zich kan meten met het elftal dat in 2011 met mannen als Eden Hazard, Yohan Cabaye en Mathieu Debuchy kampioen werd.

Behalve El Ghazi werden op Deadline Day daarom nog vijf andere aanwinsten vastgelegd, onder wie zijn voormalige ploeggenoot bij Ajax Ricardo Kishna. En kijk niet gek op als daar binnenkort met Marcelo Bielsa nog een trainer van naam aan wordt toegevoegd. López wil de excentrieke Argentijnse coach strikken als opvolger van de in november ontslagen Frédéric Antonetti.

Kishna vindt het leuk dat hij in Lille weer met El Ghazi gaat samenspelen. 'Twee weken geleden had ik contact met hem. Hij vroeg mijn advies over Lille, of hij voor deze club moest kiezen. Een paar dagen geleden kreeg ik ineens de kans om ook te tekenen, dat was wel grappig. Het is leuk om hier herenigd te zijn. We hadden met elkaar afgesproken dat we altijd nog eens samen wilden gaan spelen.'

Bielsa
'Ik ben optimistisch gestemd', liet Antonetti eerder deze maand weten nadat Bielsa de boot nog had afgehouden wegens persoonlijke redenen. 'Het contract en het salaris is het probleem niet, de reden is privé. Als we het kunnen oplossen, komt hij voor honderd procent. Lukt het niet, dan is de kans nul procent', aldus López, die naar eigen zeggen bevriend is met Bielsa.

Met Luis Campos werkt een andere bekende van Bielsa al bij Lille om López te adviseren met technische zaken. 'Luis heeft contact met hem over verschillende onderwerpen. Ze praten bijna dagelijks met elkaar.' Maar wegens het wispelturige karakter van El Loco valt niet uit te sluiten dat El Ghazi en Kishna een andere coach krijgen. Ook bestaat de kans dat interim-coach Patrick Collot aanblijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.