El Ghazi rondt overgang van Ajax naar Lille af

Reacties

Anwar El Ghazi heeft zijn transfer naar Lille afgerond. De Franse club neemt de 21-jarige aanvaller over van Ajax, dat eerder deze winter ook Francesco Antonucci, Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj al verkocht. El Ghazi tekent in Frankrijk tot medio 2021.

El Ghazi rondt overgang van Ajax naar Lille af

Eerder deze maand werd al bekend dat El Ghazi op weg was naar Lille. De huidige nummer elf van de Ligue 1 was niet de eerste club die zich concreet meldde bij Ajax, maar troefde onder meer Lazio uiteindelijk af in de strijd om de handtekening van de rechtsbuiten die in augustus 2014 debuteerde. Zijn zaakwaarnemer, de machtige Portugees Jorge Mendes, schermde op de winterse transfermarkt met een vraagprijs van naar verluidt negen miljoen euro.

El Ghazi had in Amsterdam nog een contract tot medio 2019, toch was Ajax bereid mee te werken aan een vertrek. Afgelopen zomer kreeg de tweevoudig Oranje-international al te horen dat hij weg mocht, maar toen besloot hij te blijven en te vechten voor zijn kans. Het afgelopen half jaar verliep echter moeizaam. El Ghazi werd in de maand november zelfs uit de selectie gezet na een woordenwisseling met trainer Peter Bosz. Desondanks kwam hij dit seizoen tot twintig optredens en twee goals voor de hoofdmacht.

In de duels met PEC Zwolle (1-3 zege) en FC Utrecht (0-1 winst) deed Bosz daarom gewoon nog een beroep op El Ghazi. In de wedstrijd tegen ADO Den Haag liet de oefenmeester El Ghazi wel buiten zijn selectie en stelde hij Justin Kluivert op als vervanger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.