Hyperactief Lille herenigt Kishna en El Ghazi

Reacties

Na Anwar El Ghazi heeft ook Ricardo Kishna op de slotdag van de transfermarkt voor Lille getekend. De voormalig Ajacied komt op huurbasis over van Lazio. De Franse club heeft een optie tot koop van tien miljoen euro op de 22-jarige aanvaller.

Hyperactief Lille herenigt Kishna en El Ghazi

Kishna en El Ghazi beleefden in het seizoen 2014/15 vrijwel gelijktijdig hun doorbraak op de vleugels bij Ajax. Waar de 21-jarige rechtsbuiten de Amsterdammers nog tot deze winter trouw bleef, vertrok zijn collega op de linkerflank in de zomer van 2015 al voor drie miljoen euro naar Lazio. In Rome kwam de loopbaan van de voormalig jeugdinternational echter nooit van de grond.

Eerder deze deadline-dag leek het Chievo van Jonathan De Guzman daarom de bestemming te worden van Kishna, maar de linkspoot zet zijn loopbaan voort in Frankrijk. Bevalt de tijdelijke samenwerking, dan kan de Hagenaar definitief ploeggenoot worden van El Ghazi, die tot medio 2021 tekende in de Noord-Franse stad. De verbintenis van Kishna bij Lazio loopt in 2019 af.

Behalve Kishna en El Ghazi trok Lille op de slotdag van de transfermarkt ook nog vier andere spelers aan. Vanuit Zuid-Amerika komen de Paraguayaanse verdediger Júnior Alonso (23) en de Braziliaanse jeugdinternational Gabriel (19) de ploeg van interim-trainer Patrick Collot versterken. De 21-jarige Farès Bahlouli komt over van AS Monaco, dat de middenvelder aan Standard Luik had verhuurd. De Portugees Xeka verruilt Sporting Braga op huurbasis voor Lille.

Lille kan zo actief zijn op de winterse transfermarkt door de investeringen van Gerard López. De Spaans-Luxemburgse zakenman werd deze winter grootaandeelhouder en wil LOSC terugbrengen naar het niveau van 2011, toen de club met mannen als Eden Hazard, Yohan Cabaye en Mathieu Debuchy kampioen werd. Nu staat Lille elfde in de Ligue 1, op vier punten boven de degradatiestreep.

 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.