Lille zet PSG bij debuut Wijnaldum te kijk en grijpt Franse Super Cup

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondag een valse start van het seizoen gemaakt. Lille versloeg de Parijzenaren, waar Georginio Wijnaldum zijn debuut maakte, in het duel om de Trophée des Champions, de Franse Super Cup: 1-0.

Lille zet PSG bij debuut Wijnaldum te kijk en grijpt Franse Super Cup
© Pro Shots

Coach Mauricio Pochettino hield Wijnaldum en Xavi Simons in eerste instantie op de bank voor het duel met Lille. De Parijzenaren moesten het bij de eerste officiële wedstrijd van het seizoen nog doen zonder sterspelers Neymar en Kylian Mbappé, terwijl nieuwkomers Sergio Ramos en Gianluigi Donnarumma ook nog niet van de partij waren. PSG begon daarom met een jonge ploeg.

Bij Lille stonden wel veel bekende gezichten aan de aftrap, onder wie Sven Botman. De beste kansen waren in Tel Aviv dan ook voor Lille. Burak Yilmaz kreeg een flinke mogelijkheid om de score te openen, maar raakte de bal niet goed. Op slag van rust was het alsnog raak. Xeka kreeg de bal op een meter of twintig van het doel en haalde genadeloos uit: zijn streep verdween buiten bereik van Keylor Navas in de verre hoek: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft beet PSG meer van zich af en kwamen er kansen, onder anderen voor Mauro Icardi. De invalbeurt van Wijnaldum in de 69ste minuut gaf de formatie van Pochettino vervolgens nieuw elan. De Nederlander stond koud in het veld toen hij een assist leverde op Icardi, maar het doelpunt van de Argentijn werd afgekeurd wegens buitenspel.

Lile stond in de slotfase zwaar onder druk, maar bewees ondanks het vertrek van doelman Mike Maignan nog steeds uitstekend de nul te kunnen houden. De sterke defensie was afgelopen jaar één van de pijlers onder het knappe kampioenschap en bezorgde de Noord-Fransen zondag de tweede hoofdprijs in een paar maanden tijd.

Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Lille
Meer over Lille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.