Lille haalt uit tegen arm Arles, Verhoek niet trefzeker

Lille is minimaal voor een dag koploper in de Franse Ligue 1. De ploeg had geen medelijden met het reeds gedegradeerde Arles en strooide nog wat extra zout in de wonden van de hekkensluiter. John Verhoek imponeerde niet bij Rennes.

Lille – Arles AC 5-0Door twee doelpunten van Gervinho ging Lille met een comfortabele voorsprong de rust in. Na de onderbreking was het verzet van de bezoekende hekkensluiter snel gebroken. Mathieu Debuchy benutte een strafschop.

Door de rode kaart (twee keer geel) van Emmanuel Correze liep Lille via Yohan Cabaye (strafschop) en David Rozehnal uit naar een 5-0 eindstand.

Met de zege passeert Lille Olympique Marseille. Die ploeg kan zondag bij winst in eigen huis op AJ Auxerre de koppositie weer heroveren. Arles is al lang en breed gedegradeerd en heeft liefst zestien punten achterstand op nummer negentien RC Lens.

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 0-0Verhoek mocht bij de thuisploeg in de basis starten. De Nederlander slaagde er niet in de ban te breken en mocht in de rust achterblijven in de kleedkamer. Ook zonder Verhoek binnen de lijnen vonden de ploegen het net niet.

Door de doelpuntloze remise is Rennes na zaterdag vijfde. De opponent van zaterdag staat drie plaatsen lager.

Overige uitslagenRC Lens – Lorient 2-3FC Sochaux - AS Nancy 1-0