Olympique Marseille neemt koppositie over van Lille

Met nog zes wedstrijden te gaan is Olympique Marseille de nieuwe koploper in Frankrijk. De ploeg van trainer Didier Deschamps won in eigen huis van Olympique Nice en passeerde Lille.

Olympique Marseille - Olympique Nice 4-2In het Stade Vélodrome had Olympique Marseille geen gemakkelijke avond tegen Olympique Nice, dat voor de wedstrijd de twaalfde plaats bezette. André Ayew (foto) vertolkte een hoofdrol aan de kant van l'OM, door drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. De 21-jarige zoon van Abedi Pele zag ook zijn jongere broertje Jordan één keer scoren en zijn steentje bijdragen.

Olympique Lyon - Montpellier 3-2Ook Olympique Lyon deed goede zaken in de jacht op een Champions League-ticket. Ederson Honorato Campos zette de thuisclub in de 23ste minuut op voorsprong, waarna Olivier Giroud na een half uur voor de gelijkmaker zorgde. Tien minuten na rust maakte Lisandro López, waarna de wedstrijd gespeeld leek. Maar in de 84ste minuut maakte Souleymane Camara de 2-2. In blessuretijd pakte l'OL alsnog de zege, door een treffer van Yoann Gourcuff.

Olympique Marseille heeft door de zege nu 61 punten uit 32 wedstrijden, één meer dan Lille. Olympique Lyon komt op 56 punten en heeft drie punten meer dan nummer vier Paris Saint-Germain. Foto: VI Images